News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Dolj: Administrator de drum sancţionat pentru că nu a deszăpezit corespunzător

Dolj: Administrator de drum sancţionat pentru că nu a deszăpezit corespunzător

În urmă cu puţin timp poliţiştii Serviciului Rutier Dolj şi cei din cadrul Poliţiei municipiului Calafat, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au aplicat trei sancţiuni contravenţionale administratorului drumului public pentru modul în care au acţionat pe DN 65, DN 56 A şi DN 65 C. Valoarea sancţiunilor contravenţionale se ridică la suma de 5355 lei, acestea fiind aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare. Reamintim ca pentru o călătorie în siguranţă se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să aibe în vedere următoarele:

  • Informarea asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. 
  • Dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece 
  • Evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului. 
  • Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale; 
  • Echiparea autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 
  • Asigurarea unei rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă. 
  • Utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. 
  • Păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă. Respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.  


Inspetoratul de Poliţie al Judeţului Dolj urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

Sursa:www.craiovaforum.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu