News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Dolj vor fi închise luni

Toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Dolj vor fi închise luni

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au decis ca mâine, 27 ianuarie, școlile de pe raza județului Dolj să fie închise.

"Având în vedere decizia conducerii Ministerului Educației Naționale și ținând cont de condițiile meteo nefavorabile, pentru siguranța elevilor și a personalului didactic, cursurile se suspendă pentru ziua de luni, 27.01.2014, în toate unitățile de învățământ din județul Dolj. În ceea ce privește zilele de marți și miercuri decizia se va lua în cursul zilei de luni, de comun acord cu Instituția Prefectului și va fi comunicată ulterior", a precizat profesor Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt la ISJ Dolj. Inspectoratele au obligaţia de a raporta, periodic, MEN evoluţia situaţiei şi măsurile care se impun privind posibilitatea frecventării cursurilor de către elevi şi cadrele didactice.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, numărul elevilor navetiști oscilează lunar. În luna decembrie 2013, de exemplu, au fost înregistrați 2.804 de elevi navetiști, din care 120 se deplasau cu trenul. “Am avut 719 elevi care au solicitat decontarea dreptului la opt călătorii dus-întors pe semestru pentru deplasarea cu mijloacele auto și 54 decontarea tichetelor CFR. Dacă în anul școlar 2011-2012 am avut înregistrați 2.313 profesori navetiști, în anul școlar 2012-2013 numărul acestora a ajuns la 2.349 de cadre didactice", a declarat Georgică Bercea, inspector general ISJ Dolj.

Judeţul Dolj a ieşit de sub cod portocaliu, însă meteorologii au emis cod galben de ninsori și viscol. Cerul va fi acoperit, iar pe arii extinse va ninge. Cantităţile deprecipitaţii vor atinge izolat 15 l/mp şi se va depune un strat nou de zăpadă (până la 15-20cm). Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări izolate putând atinge şi depăşi la rafală 40-50 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 şi -5 grade.

Sursa:www.lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu