News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Inițiativa pentru construirea podului Calafat-Vidin datează din anul 1909

Inițiativa pentru construirea podului Calafat-Vidin datează din anul 1909

În Arhivele Statului - Vidin să țină o evidență din 1909, cand consilierii municipali și primarii din Vidin și orașul românesc Calafat au luat inițiativa de a conecta cele două orașe cu un pod peste Dunăre. Care a declarat pentru Radio "Focus" - Vidin Svetlana Kristeva, director al Arhivelor Statului "" - Vidin. În anul 2000, la Bruxelles, Bulgaria și România au convenit să construiască un pod peste Dunăre de la Vidin-Calafat. "Există, de asemenea, o înregistrare a ședinței de guvern municipal din Vidin cu informații despre vizita primarului din orașul Calafat. Subiectul este o scrisoare de la Naycho Tsanov, fondator al Partidului Radical, care la acel moment a fost un consilier municipal în Vidin, în care au existat dovezi de loc în 25 și 26 octombrie 1909 în Vidin în primul rând, și apoi în reuniuni Calafat și întâlniri la nivel municipal și reuniuni ale guvernelor locale pentru decizii în numele celor două orașe să ia măsuri pentru a construi un pod peste Dunăre, ", a declarat Svetlana Kristeva. În 1992, la propunerea primarului din Vidin apoi Mladen Kamenov la ministru - președinte al Bulgariei oferă un design și de a construi un pod peste Dunăre între Vidin și Calafat. Sunt scrisori conservate, declarații, cereri pentru construirea unui astfel de pod.

Sursa:Radio "Focus" - Vidin 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu