ISJ Dolj bate pasul pe loc în cazul şcolii din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Învăţătoarea Ina Pătru are toate documentele emise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj prin care este detaşată pe un post vacant la Şcoala gimnazială „Gheorghe Brăescu“, dar nu este lăsată să intre la clasă de conducerea unităţii de învăţământ

Nici o soluţie până în acest moment în cazul învăţătoarei Ina Pătru detaşată la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat. Cadrul didactic rămâne în continuare pe lângă gardul unităţii de învăţământ pentru că managerul nu pune în aplicare decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, emisă în luna septembrie 2013, prin care este repartizat pe un post vacant pe toată durata acestui an şcolar. Locul său este ocupat de altă persoană. Şi nu se face nimic de atunci. O primă soluţie a fost să o trimită pe învăţătoare să predea la o unitate de învăţământ de la Ciupercenii Vechi, pe un post rezervat, deşi decizia eliberată este pe un post vacant la Şcoala „Gheorghe Brăescu“. A pierdut şi acea catedră pentru că s-a întors titularul pe 7 ianuarie. Şi de mai bine de o lună este într-o situaţie fără precedent. Pe site-ul Ministerului Educaţiei şi prin decizia ISJ Doj este în activitate, dar la şcoală apare cu detaşarea încetată şi fără nici un drept salarial. Acest fapt a fost reclamat încă o dată  pe 7 ianuarie la ISJ Dolj, prin adrese scrise, dar un răspuns s-a dat abia pe 7 februarie, la o lună după. Atunci s-a emis o recomandare scrisă prin care se cerea unităţii de învăţământ respectarea metodologiei şi întrunirea Consiliului de Administraţie al şcolii. Conducerea Şcolii „Gheorghe Brăescu“ din Calafat a întrunit Consiliul de Administraţie, dar învăţătoarea Ina Pătru nu a fost pusă pe post şi acest fapt a fost comunicat la ISJ Dolj. Ce s-a întâmplat mai departe e pur şi simplu corespondenţă fără finalitate între instituţii. „Am retrimis adresa la şcoală pentru a fi pusă în aplicare“, a precizat ieri inspectorul şcolar general Georgică Bercea. Cât despre soluţionarea practică a cazului, se pare că mai durează. „Cred că în mai puţin de o lună se va soluţiona situaţia. Noi am sesizat şi Ministerul Educaţiei şi trebuie să primim un răspuns şi de acolo“, a mai spus inspectorul şcolar general. La Ministerul Educaţiei a scris şi învăţătoarea Ina Pătru şi de acolo au fost transmise adrese pentru a se lua măsuri. Nimic concret însă. Situaţia rămâne aceeaşi. Un cadru didactic are repartiţie pe un post vacant şi bate la uşile reprezentanţilor învăţământului preuniversitar doljean pentru a pune în aplicare deciziile pe care chiar ei le-au semnat.

Sursa:www.gds.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.