News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ISJ Dolj bate pasul pe loc în cazul şcolii din Calafat

ISJ Dolj bate pasul pe loc în cazul şcolii din Calafat

Învăţătoarea Ina Pătru are toate documentele emise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj prin care este detaşată pe un post vacant la Şcoala gimnazială „Gheorghe Brăescu“, dar nu este lăsată să intre la clasă de conducerea unităţii de învăţământ

Nici o soluţie până în acest moment în cazul învăţătoarei Ina Pătru detaşată la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu“ din Calafat. Cadrul didactic rămâne în continuare pe lângă gardul unităţii de învăţământ pentru că managerul nu pune în aplicare decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, emisă în luna septembrie 2013, prin care este repartizat pe un post vacant pe toată durata acestui an şcolar. Locul său este ocupat de altă persoană. Şi nu se face nimic de atunci. O primă soluţie a fost să o trimită pe învăţătoare să predea la o unitate de învăţământ de la Ciupercenii Vechi, pe un post rezervat, deşi decizia eliberată este pe un post vacant la Şcoala „Gheorghe Brăescu“. A pierdut şi acea catedră pentru că s-a întors titularul pe 7 ianuarie. Şi de mai bine de o lună este într-o situaţie fără precedent. Pe site-ul Ministerului Educaţiei şi prin decizia ISJ Doj este în activitate, dar la şcoală apare cu detaşarea încetată şi fără nici un drept salarial. Acest fapt a fost reclamat încă o dată  pe 7 ianuarie la ISJ Dolj, prin adrese scrise, dar un răspuns s-a dat abia pe 7 februarie, la o lună după. Atunci s-a emis o recomandare scrisă prin care se cerea unităţii de învăţământ respectarea metodologiei şi întrunirea Consiliului de Administraţie al şcolii. Conducerea Şcolii „Gheorghe Brăescu“ din Calafat a întrunit Consiliul de Administraţie, dar învăţătoarea Ina Pătru nu a fost pusă pe post şi acest fapt a fost comunicat la ISJ Dolj. Ce s-a întâmplat mai departe e pur şi simplu corespondenţă fără finalitate între instituţii. „Am retrimis adresa la şcoală pentru a fi pusă în aplicare“, a precizat ieri inspectorul şcolar general Georgică Bercea. Cât despre soluţionarea practică a cazului, se pare că mai durează. „Cred că în mai puţin de o lună se va soluţiona situaţia. Noi am sesizat şi Ministerul Educaţiei şi trebuie să primim un răspuns şi de acolo“, a mai spus inspectorul şcolar general. La Ministerul Educaţiei a scris şi învăţătoarea Ina Pătru şi de acolo au fost transmise adrese pentru a se lua măsuri. Nimic concret însă. Situaţia rămâne aceeaşi. Un cadru didactic are repartiţie pe un post vacant şi bate la uşile reprezentanţilor învăţământului preuniversitar doljean pentru a pune în aplicare deciziile pe care chiar ei le-au semnat.

Sursa:www.gds.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu