Exerciţiu comun al poliţiştilor români şi bulgari în domeniul combaterii contrabandei şi contrafaceri de ţigări

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, în cursul zilei de astăzi, în calitate de partener în proiectul PRO-NET – Dezvoltarea unei rețele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria implicată în lupta împotriva contrabandei și contrafacerii de țigări (OLAF/2013/D5/035-RO-06) a fost gazda unei exercițiu comun, reprezentând partea practică, ulterior întâlnirilor de pregătire teoretică desfășurate până în prezent, în cadrul proiectului.

Aplicația s-a desfășurat în Punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin cu participarea și sprijinul Direcției Regionale de Poliție Vidin, de asemenea partener în proiect, dar și a altor instituții cu competențe pe linia combaterii contrabandei și contrafacerii de țigări din ambele țări: D.R.A.O.V. Craiova, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj și Administrația Vamală Vidin.

Activitățile au avut ca scop prezentarea modalităților de efectuare a controalelor, dar și a tehnicii utilizate în aceste situații, pe sensurile de intrare și ieșire din România, dar și la intrarea pe teritoriul Bulgariei.
Au fost efectuate verificări ale diverselor mijloace de transport care ar putea fi folosite pentru introducerea și scoaterea din țară a țigărilor și produselor din tutun contrafăcute. În acest sens, beneficiind de echipament tehnic specializat ( endoscop, scaner cu raze X și prezența câinilor antrenați a descoperi astfel de produse) au fost controlate autotractoare, autoturisme și microbuze fiind prezentate cele mai folosite locurile și cele mai folosite metode de transport de către persoanele care eludează legea aducând prejudicii bugetului de stat.
La finalul activității, concluziile tuturor participanților au fost pozitive, fiind considerat necesar și util ca astfel de acțiuni să continue pentru dezvoltarea colaborării româno-bulgare și realizarea unui benefic schimb de experiență între instituțiile implicate.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.