News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Exerciţiu comun al poliţiştilor români şi bulgari în domeniul combaterii contrabandei şi contrafaceri de ţigări

Exerciţiu comun al poliţiştilor români şi bulgari în domeniul combaterii contrabandei şi contrafaceri de ţigări

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj, în cursul zilei de astăzi, în calitate de partener în proiectul PRO-NET – Dezvoltarea unei rețele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria implicată în lupta împotriva contrabandei și contrafacerii de țigări (OLAF/2013/D5/035-RO-06) a fost gazda unei exercițiu comun, reprezentând partea practică, ulterior întâlnirilor de pregătire teoretică desfășurate până în prezent, în cadrul proiectului.

Aplicația s-a desfășurat în Punctul de trecere a frontierei Calafat-Vidin cu participarea și sprijinul Direcției Regionale de Poliție Vidin, de asemenea partener în proiect, dar și a altor instituții cu competențe pe linia combaterii contrabandei și contrafacerii de țigări din ambele țări: D.R.A.O.V. Craiova, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj și Administrația Vamală Vidin.

Activitățile au avut ca scop prezentarea modalităților de efectuare a controalelor, dar și a tehnicii utilizate în aceste situații, pe sensurile de intrare și ieșire din România, dar și la intrarea pe teritoriul Bulgariei.
Au fost efectuate verificări ale diverselor mijloace de transport care ar putea fi folosite pentru introducerea și scoaterea din țară a țigărilor și produselor din tutun contrafăcute. În acest sens, beneficiind de echipament tehnic specializat ( endoscop, scaner cu raze X și prezența câinilor antrenați a descoperi astfel de produse) au fost controlate autotractoare, autoturisme și microbuze fiind prezentate cele mai folosite locurile și cele mai folosite metode de transport de către persoanele care eludează legea aducând prejudicii bugetului de stat.
La finalul activității, concluziile tuturor participanților au fost pozitive, fiind considerat necesar și util ca astfel de acțiuni să continue pentru dezvoltarea colaborării româno-bulgare și realizarea unui benefic schimb de experiență între instituțiile implicate.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu