News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ABA Jiu igienizează malurile fluviului Dunărea

ABA Jiu igienizează malurile fluviului Dunărea

Administrația Bazinală de Apă Jiu, devenită partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, a curățat malurilor Dunării în câteva puncte cheie din cele două județe riverane fluviului, Dolj și Mehedinți.

După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu A.N. ”Apele Române”. La nivelul A.B.A Jiu  proiectul a cuprins o campanie de educație în școlile din județele dunărene -Mehedinți și Dolj - care s-a concretizat prin premierea celor mai inventive eseuri sau desene și s-a finalizat prin curățenia propriu-zisă, eveniment ce s-a  desfășurat astăzi, 27 iunie 2014. Voluntarii A.B.A Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj – au igienizat malurile fluviului Dunărea – la Calafat.  Au fost strânși 100 de saci de gunoaie (în jur de 2 metri cubi) de pe plaja și din zona portului Calafat și de pe plaja de la Bascov. Deșeurile au fost depozitate la groapa de gunoi a Calafatului.

La nivelul județului Mehedinți, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor au  igienizat malurile fluviului Dunărea în zona localității Șimian. „Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare dorim să ne aducem contribuţia la protejarea naturii prin refacerea ecosistemului şi să demonstrăm că suntem alături de comunitate. Trebuie pus accent pe responsabilizarea privind gestionarea deşeurilor, aplicarea legislaţiei de mediu. Angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu s-au implicat în această campanie de ecologizare în fiecare an. Astăzi, noutatea a reprezentat-o simplul fapt că ne-am axact strict pe igienizarea malurilor fluviului Dunărea. De menționat este faptul că noi, Apele Române  facem igienizare pe cursurile de apă și digurile ce le avem în administrare periodic. Cu toate acestea, de fiecare dată gunoiul reapare“, director A.B.A Jiu, Marin Talău.  Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării și a arealului Deltei Dunării. “Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată, pe data de 3 mai 2008. Din 2010 până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred că, în România, se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Sursa:lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu