Advertisement

Aproximativ un milion de maşini au traversat podul Calafat-Vidin la un an de la inaugurare

Calafat News
vineri, iunie 13, 2014 | 16:24 Last Updated 2014-06-13T13:24:20Z
Foto: micapi.ro
Podul Calafat-Vidina a fost inaugurat anul trecut pe data de 14 iunie. Cel mai mare multe autoturisme au traversat podul anul trecut în lunile iulie, august şi septembrie.

Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, a fost denumit „Noua Europă“ („New Europe“). România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.   Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.  

La un an de la inaugurare, pe podul Calafat-Vidina au trecut aproximativ un milion de autoturisme. Cel mai mare flux a fost înregistrat anul trecut în lunile iulie, august şi septembrie. „De la înfiinţarea sa de acum acum un an de zile, compania mixtă care administrează podul Calafat – Vidin s-a dovedit a fi un succes din punct de vedere operativ“, a precizat managerul companiei Vladimir Andreev.    

Pe data de 11 mai a circulat primul tren pe podul Calafat-Vidin, iar distanţa a fost parcursă în aproximativ 30 de minute.  

Între Craiova şi Vidin vor circula două trenuri pe zi care vor pleca la 08:00 şi, respectiv, la 13:19 de la Craiova şi vor sosi la Vidin la 11:00 şi la 16:30. Cursele de retur de la Vidin vor fi la 12:25 şi la 17:40, cu sosire la Craiova la 15:28 şi 21:06. Biletul Craiova-Vidin va costa 46 lei, iar între Craiova şi Sofia cu trenuri de legătură de la Vidin - 98 lei.

Sursa:adevarul.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Aproximativ un milion de maşini au traversat podul Calafat-Vidin la un an de la inaugurare

Trending Now

Advertisement