POLIŢIŞTII ROMÂNI ŞI BULGARI ACŢIONEAZĂ ÎMPREUNĂ LA „FRONTIERA ALBASTRĂ”

În perioada iunie – septembrie 2014, ca în fiecare an în perioada sezonului estival, poliţiştii doljeni şi cei din Vidin desfăşoară activităţi comune care au drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii români care aleg să îşi petreacă concediile în staţiuni de pe teritoriul bulgar.

Acest gen de activităţi se desfăşoară în zonele care converg frontierei comune româno-bulgare, urmărindu-se creşterea securităţii traficului rutier, respectiv prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea prevederilor legale şi în special nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii români şi bulgari au în vedere verificarea şi depistarea în trafic a vehiculelor care nu îndeplinesc condiţiile de a fi admise în circulaţie pe drumurile publice.

Poliţiştii doljeni care se vor afla pe teritoriul Bulgariei vor acorda sprijin colegilor bulgari în verificarea documentelor cetăţenilor români şi autovehiculelor înmatriculate în România, urmând ca în acelaşi mod să acţioneze şi poliţiştii bulgari angrenaţi în activităţile de pe teritoriul ţării noastre.

          Astfel de acţiuni au o importanţă deosebită pentru schimbul de experienţă şi bune practici realizat între poliţiştii români şi bulgari, dar şi pentru informarea cetăţenilor români participanţi la trafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa
băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani.

Totodată, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.