News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Schimbări radicale în fotbalul mic din Dolj

Schimbări radicale în fotbalul mic din Dolj

În sezonul viitor, primul eşalon judeţean va fi compus doar din 12 echipe.


AJF Dolj se confruntă cu o „criză” de echipe pentru stagiunea de Liga a IV-a ce urmează să înceapă peste câteva săptămâni. Două dintre cele trei echipe promovate din eşalonul cinci valoric şi-au retras participarea pentru sezonul 2014-2015 al ligii a IV-a, din motive FINANCIARE, iar altele, componente ale primei ligi judeţene, au renunţat la locul din campionat.

SIC PAN Unirea şi Fulgerul Mârşani au susţinut că nu deţin sursele FINANCIARE care să le permită prezenţa în Liga a IV-a, astfel doar Ştiinţa Malu Mare promovând cu acte în regulă după încheierea sezonului trecut. O surpriză negativă a venit din partea formaţiei de „pompieri”, Prometeu Craiova, care s-a desfiinţat şi a lăsat o nouă gaură în clasamentul primei ligi doljene. De asemenea, CS Işalniţa şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” nu vor mai continua în sezonul viitor să activeze în fotbalul judeţean, alegând să evolueze doar la nivelul juniorilor republicani.

O încercare de avansare în Liga a IV-a după retragerea formaţiei promovate din seria a III-a a eşalonului cinci, a avut-o Unirea Tâmbureşti, însă după vizita oficialilor forului ce se ocupă cu fotbalul mic din Dolj la terenul din Tâmbureşti s-a ajuns la concluzia că gruparea nu îndeplineşte condiţiile minime pentru a activa în această ligă.

În circumstanţele prezentate, AJF Dolj s-a văzut nevoită să modifice sistemul competiţional pentru noul sezon, acesta urmând să cuprindă doar 12 echipe, iar pentru stabilirea campioanei şi formaţiilor retrogradate se vor disputa etape de play-off şi play-out, identic cu sistemul abordat de federaţie anul trecut pentru divizia a doua şi a treia a fotbalului românesc.

Cum este firesc, în play-off vor intra primele şase echipe clasate după stagiunea regulată, iar în play-out ultimele şase formaţii din clasament. Astfel, ediţia 2014-2015 a Ligii a IV-a va cuprinde următoarele grupări: Dunărea Calafat, Dunărea Bistreţ, Progresul Segarcea, Recolta Ostroveni, Viitorul Cârcea, Danubius Bechet, CSU II Craiova, Amaradia Melineşti, Vânătorul Desa, Victoria Celaru, Unirea Leamna şi Ştiinţa Malu Mare.

Toate acestea vor urma să se aprobe la adunarea generală a AJF Dolj, de sâmbătă, şi de asemenea se va stabili şi programul competiţional.

Probleme se anunţă şi la ligile inferioare, iar în funcţie de câte echipe îşi vor prezenta intenţia de a se înscrie în noul campionat, se va decide dacă va rămâne în picioare şi Liga a VI-a, sau se vor „înghesui” grupările într-un singur eşalon.

Sursa:editie.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu