News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Uşurelu: „Nu credem că este o soluţie bună să intre şase echipe în play-off”

Uşurelu: „Nu credem că este o soluţie bună să intre şase echipe în play-off”

La muchie de cuţit în ultimii ani de a prinde un loc la baraj şi a avea o şansă la promovare, Dunărea Calafat are în acest an drumul deschis spre titlul de campioană judeţeană. Spunem acest lucru din prisma faptului că au rămas puţine echipe în campionat, iar doar câteva pot emite pretenţii pentru a se bate la câştigarea biletului pentru baraj. 

Calafetenii au arătat, cel puţin în ultimele două sezoane, că reprezintă una dintre principalele candidate la titlul judeţean, însă mai de fiecare dată au fost lăsaţi în umbră pe ultima sută de metri. Anul trecut, lupta s-a dat în doi, CSO Filiaşi şi Dunărea Calafat au fost în prim-planul play-off-ului cu o diferenţă destul de mare faţă de celălalte două formaţii, Dunărea Bistreţ şi Progresul Segarcea.

Calafatul plecase bine din blockstarturi, cu un avantaj care îi asigura prezenţa la baraj, însă a fost prinsă din urmă de Filiaşi, în ultimele runde ale play-off-ului. În acest sezon, lucrurile s-au mai schimbat, CSO Filiaşi a reuşit promovarea în liga superioară, iar acum Dunărea Calafat ar părea la prima vedere într-o cursă solitară, dar echipe precum Bistreţ, Segarcea sau Cârcea, chiar şi Ostroveni, ar putea să îi pună beţe în roate. Calafetenii nu sunt foarte mulţumiţi de schimbarea validată de AJF Dolj în legătură cu sistemul competiţional, care de acum impune un play-off şi un play-out cu câte şase echipe.

AJF-ul zice play-off, Calafatul ar vrea sezon regulat

Aceştia ar fi preferat un campionat regulat, cu două faze tur-retur, în care să conteze punctele obţinute în faţa tuturor componentelor.

„Aşa s-a hotărât, să se intre în play-off cu şase echipe. Personal, echipa din Calafat nu consideră fastă această modificare. Nu ni se pare normal ca echipa de pe locul şase să poată decidă soarta unei echipe de pe prima poziţie. Nu suntem de acord cu această variantă a play-off-ului. Preferam să jucăm de două ori tur-retur, pentru că aveam timp să jucăm, dat fiind faptul că sezonul o să înceapă la jumătatea lui august.”, a declarat Uşurelu, tehnicianul formaţiei din Calafat.

Despre posibilii contracandidaţi la adjudecarea titlului şi şansele Calafatului de a ajunge la baraj, acesta a afirmat:

„Ar fi timpul să promovăm şi noi în divizia C. Nu ne facem speranţe deşarte, mai ales după ce am păţit în ultimii ani. Dar în mod normal suntem principalii favoriţi. Ar mai fi Cârcea, Bistreţ, Segarcea care pot să ne pună probleme şi au echipe mai bune, dar noi ar trebui să terminăm campionatul pe primul loc. Chiar dacă avem o echipă tânără, avem o formaţie omogenă şi putem practica un fotbal frumos. Avem toate condiţiile la Calafat să jucăm în Liga a III-a, poate acesta va fi sezonul nostru.”,  a mai spus Uşurelu.

Dunărea Calafat nu a mai jucat niciun amical în ultimul timp şi în această săptămână, ultima înainte de începerea campionatului, nu vor mai susţine noi teste. Însă la malul Dunării au ajuns noi forţe. Calafetenii au transferat încă trei jucători, ce evoluează în compartimentul defensiv, median şi ofensiv. Identitatea lor nu a fost dezvăluită de oficialii clubului, deoarece mai sunt de rezolvat anumite probleme de birocratică. Sâmbătă, Dunărea Calafat va debuta în ediţia 2014-2015 a Ligii a IV-a pe teren propriu, contra Amaradiei Melineşti.

Sursa:editie.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu