Advertisement

Bancnotă falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Calafat News
luni, octombrie 06, 2014 | 12:03 Last Updated 2014-10-06T09:03:02Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un cetăţean polonez care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă de 100 de euro falsă.

În data de 03.10.2014,  în jurul orei 15.15, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Andrej R., în vârstă de 40 de ani, conducând un autocamion marca DAF.
 După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului respectiv, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro, care prezenta suspiciuni de fals. 

În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota.
Cetăţeanul polonez a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Grecia. 

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

Purtător de cuvвnt S.T.P.F. Dolj Comisar şef de poliţie Ivănoiu Romică.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bancnotă falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement