Se schimbă numerele de telefon

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, marţi, o consultare publică cu privire la modalităţile de utilizare a resurselor de numerotaţie în viitor, în funcţie de evoluţiile tehnologiilor din domeniu.

ANCOM precizează că lansează un chestionar prin intermediul căruia urmăreşte să afle opinia industriei asupra unor subiecte precum eliminarea semnificaţiei geografice a numerelor de telefon, oportunitatea dedicării unui domeniu distinct de resurse de numerotaţie pentru comunicaţiile ‘Machine-to-Machine’ (M2M), respectiv, într-un orizont mai îndelungat, unificarea numerelor destinate serviciilor la puncte fixe şi a celor la puncte mobile.

‘În ultimii ani, s-au putut constata o serie de evoluţii în piaţa de comunicaţii electronice din România, precum migrarea unor reţele către tehnologiile IP sau utilizarea frecventă a terminalelor mobile inteligente pentru conectarea la internet. În acest context, asigurarea unui grad mai mare de mobilitate a devenit o prioritate în strategia pentru dezvoltarea ulterioară a serviciilor de comunicaţii electronice. Atenuarea restricţiilor de mobilitate a unor servicii de comunicaţii electronice, care decurg din condiţiile de utilizare a anumitor resurse de numerotaţie, ar putea fi aşadar oportună’, se menţionează în comunicat.

ANCOM explică faptul că eliminarea semnificaţiei geografice a numerelor de telefon pentru servicii la puncte fixe ar permite ca utilizatorilor finali să le poată fi asignat orice format a unor astfel de numere, fără a mai conta judeţul în care se instalează terminalul telefonic. De exemplu, numerele de telefon care încep cu 021 sau 031, în prezent destinate utilizatorilor finali ai serviciilor la puncte fixe furnizate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, să poată fi asignate utilizatorilor finali din orice alt judeţ sau chiar portate în afara ariei actualmente desemnată. Chestionarul ANCOM cuprinde o serie de întrebări cu privire la efectele unei asemenea măsuri asupra contractelor de interconectare, tarifelor cu amănuntul, procesului de portabilitate sau a accesului la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

De asemenea, având în vedere evoluţia rapidă a comunicaţiilor M2M, ANCOM consideră utilă evaluarea impactului pe care furnizarea acestor servicii l-ar putea avea asupra resurselor de numerotaţie, precum şi oportunitatea dedicării unor resurse de numerotaţie specifice pentru aceste servicii. Comunicaţiile M2M asigură transmiterea automată de date între diferite dispozitive sau aplicaţii, fără a interacţiona sau în orice caz interacţionând la un nivel minim cu factorul uman. Comunicaţiile M2M sunt utilizate în aplicaţii pentru monitorizări şi măsurători automate (de exemplu, electricitate, apă, gaze), controlul parcului de autovehicule, securitate şi supraveghere, telemedicină, aplicaţii domestice, eCall. În prezent, furnizorii de comunicaţii electronice din România nu oferă serviciile M2M prin intermediul unor resurse de numerotaţie specifice, dar Autoritatea analizează oportunitatea deschiderii unui subdomeniu de numerotaţie dedicat acestor servicii.

Nu în ultimul rând, pentru a elabora o strategie pe termen lung, Autoritatea aduce în dezbatere şi implicaţiile eliminării diferenţelor dintre numerele de telefon pentru servicii la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, ceea ce ar permite portarea pe viitor între cele două tipuri de servicii. Chestionarul ANCOM caută să identifice consecinţele unificării numerotaţiei fixe şi mobile asupra furnizorilor de comunicaţii electronice, respectiv a utilizatorilor finali, constrângerile de natură tehnică în implementarea portabilităţii numerelor între reţelele fixe şi cele mobile, modalitatea optimă de implementare a unei astfel de măsuri, precum şi orizontul de timp în care aceasta s-ar putea realiza.


Sursa: www.agerpres.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.