Advertisement

Trei cetateni straini ascunsi in mijloace de transport, descoperiti la P.T.F. Calafat

Calafat News
marți, octombrie 14, 2014 | 11:48 Last Updated 2014-10-14T08:48:33Z

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit un cetatean afgan si doi cetateni sirieni care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunsi in mijloace de transport.

In data de 13.10.2014, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Volvo, cetateanul turc Faruk B., in varsta de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, flori din Turcia pentru Olanda.                       La controlul de frontiera, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a descoperit, ascuns sub remorca, pe rotile de rezerva ale camionului, un barbat.

Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca persoana in cauza este cetateanul afgan Han A., in varsta de 20 de ani. Acesta a declarat ca s-a ascuns pe rotile de rezerva ale camionului intr-o parcare din Turcia, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.In aceeasi zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unei autoplatforme cu care transporta autoturisme, cetateanul bulgar Dimitrov P., in varsta de 38 de ani.

La controlul de frontiera, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a descoperit in doua autovehicule aflate pe platforma, doi barbati ascunsi in spatele banchetelor.

Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, in varsta de 41 de ani, respectiv 44 de ani. Barbatii au declarat ca s-au urcat in autovehicule intr-o parcare din Bulgaria, cu scopul de a ajunge in Germania.

 In ambele cazuri, politistii de frontiera doljeni au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii, conducatorii auto si mijloacele de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Trei cetateni straini ascunsi in mijloace de transport, descoperiti la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement