Scheletul unui vampir, descoperit aproape de România!

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Un arheolog bulgar a făcut o descoperire sumbră, găsind scheletul unui bărbat de aproximativ 40-50 de ani cu o ţepuşă din metal înfiptă în piept.

Mormântul descoperit în ruinele unui oraş dispărut conţinea un schelet al unui bărbat despre care se crede că a decedat în secolul al XIII-lea şi care a fost personajul principal al unui ritual împotriva vampirilor.

În Evul Mediu, unele persoane dezgropau morţii şi le înfigeau o ţepuşă din metal în zona inimii, pentru a opri mortul de a se întoarce în comunitate şi de a teroriza oamenii.

Profesorul Nikolai Ovcharov, care şi-a dedicat viaţa acestui gen de descoperiri, a găsit mormântul în timp ce excava ruinele vechiului oraş Perperikon, din sudul Bulgariei. Oraşul a fost descoperit abia în urmă cu 20 de ani, dar el a fost întemeiat, din câte se pare, de 7.000 de ani.

Mai mult, oraşul a conţinut cândva Templul lui Dionis – zeul grec al fertilităţii – şi se pare că are mai multe morminte de vampiri în el. Pe lângă ţepuşa din piept, scheletul nu avea nici piciorul stâng, care i-a fost tăiat bărbatului după ce a decedat, organul fiind lăsat în acelaşi mormânt.
În 2012 şi 2013, două morminte similare au fost descoperite pe teritoriul Bulgariei, la Sozopol.

sursa:oradedolj.oradestiri.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.