Advertisement

Scheletul unui vampir, descoperit aproape de România!

Calafat News
marți, octombrie 14, 2014 | 08:34 Last Updated 2014-10-14T05:34:36Z

Un arheolog bulgar a făcut o descoperire sumbră, găsind scheletul unui bărbat de aproximativ 40-50 de ani cu o ţepuşă din metal înfiptă în piept.

Mormântul descoperit în ruinele unui oraş dispărut conţinea un schelet al unui bărbat despre care se crede că a decedat în secolul al XIII-lea şi care a fost personajul principal al unui ritual împotriva vampirilor.

În Evul Mediu, unele persoane dezgropau morţii şi le înfigeau o ţepuşă din metal în zona inimii, pentru a opri mortul de a se întoarce în comunitate şi de a teroriza oamenii.

Profesorul Nikolai Ovcharov, care şi-a dedicat viaţa acestui gen de descoperiri, a găsit mormântul în timp ce excava ruinele vechiului oraş Perperikon, din sudul Bulgariei. Oraşul a fost descoperit abia în urmă cu 20 de ani, dar el a fost întemeiat, din câte se pare, de 7.000 de ani.

Mai mult, oraşul a conţinut cândva Templul lui Dionis – zeul grec al fertilităţii – şi se pare că are mai multe morminte de vampiri în el. Pe lângă ţepuşa din piept, scheletul nu avea nici piciorul stâng, care i-a fost tăiat bărbatului după ce a decedat, organul fiind lăsat în acelaşi mormânt.
În 2012 şi 2013, două morminte similare au fost descoperite pe teritoriul Bulgariei, la Sozopol.

sursa:oradedolj.oradestiri.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Scheletul unui vampir, descoperit aproape de România!

Trending Now

Advertisement