Turism cultural în regiunile Montana-Vidin-Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (Arott) a implementat proiectul „Dezvoltarea de modele eficiente pentru „Turismul cultural” în regiunile Montana, Vidin şi Dolj” în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana, în calitate de partener lider şi cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri Vidin, ambele din Bulgaria, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 desfăşurat pe axa prioritară nr.3 Dezvoltare economică şi socială, domeniul de intervenţie 3.1, Susţinerea cooperării mediului de afaceri din zona transfrontalieră şi a promovării imaginii şi identităţii regionale.

Grupul ţintă din proiect a vizat sectorul întreprinderilor care operează în domeniul turismului, muzee, ONG-uri care activează în domeniul turismului şi patrimoniului cultural, toate din zona transfrontalieră România-Bulgaria (Montana, Vidin, Dolj).

Obiectivul proiectului este de a contribui la consolidarea dezvoltării economice a ramurii turismului în regiunea transfrontalieră Montana, Vidin şi Dolj. S-au înfiinţat astfel trei centre de informare operaţionale, au fost realizate pachete de informare pentru turismul cultural, introduse cu succes prin centrele de informare şi prin iniţiative publice, au mai fost realizate pachete de servicii turistice, au fost iniţiate contacte de schimburi culturale prin intermediul operatorilor de turism, prin ONG-uri şi instituţii publice consolidate.

Scopul principal al proiectului a fost de a promova regiunile Montana, Vidin şi Dolj ca destinaţie de servicii culturale. S-a realizat şi o expoziţie turistică specializată şi s-a stabilit o relaţie transfrontalieră solidă între cele două ţări.

De asemenea, a fost constituit site-ul proiectului http://www.montana-vidin-dolj.com în care pot fi vizualizate informaţii despre cele trei zone referitor la resursele culturale şi istorice, cultură şi religie, folclor, meşteşuguri şi tradiţii, evenimente culturale şi artistice. Sunt prezentate informaţii utile turiştilor despre cazare, masă, transport, locurile de vizitat atunci când ajung în regiunile respective.

În judeţul Dolj, sunt indicate ca obiective turistice, Secţia de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei, Muzeul de Istorie Naturală “Oltenia” din Craiova, Casa Băniei, Muzeul de Artă din Craiova, Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, Teatrul pentru copii şi tineret Colibri, Filarmonica Oltenia, Universitatea din Craiova, Parcul “Nicolae Romanescu”, Muzeul de Artă şi Etnografie din Calafat, Muzeul “Henri Coandă” din Perişor, Judeţul Dolj, Muzeul de la Castraviţa, Desa, Judeţul Dolj, Castrul roman Cioroiu Nou, localitatea Cioroiaşi, judeţul Dolj, Casa Muzeală “Amza Pellea”, Băileşti, judeţul Dolj, clădiri arhitecturale: Casa familiei Romanescu - Calea Unirii, nr. 79, Casa familiei Vorvoreanu - Strada “Fraţii Buzeşti”, nr. 10, casa familiei Glogoveanu - Str. Brestei, nr. 18, Casa familiei Valimărescu situată pe strada Unirii nr.10.

La categoria meşteşuguri şi tradiţii din Oltenia, turiştii pot merge să viziteze în oraşul Bechet un atelier pentru confecţionatul covoarelor olteneşti. Segmentul de cultură şi istorie este în judeţul Dolj alcătuit de lăcaşele de cult cu istorii impresionante: Catedrala Sf. Dumitru, Craiova, Capela din Filiaşi-judeţul Dolj-construită de familia boierului Filişanu, Mănăstirea de la Maglavit, judeţul Dolj, Biserica Adormirii Maicii Domnului din Calafat, Mănăstirea Sadova Mănăstirea Bucovăţ – Coşuna, Craiova, judeţul Dolj.

Sursa:editie.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.