Advertisement

Patru migranţi ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la Calafat şi Giurgiu

Calafat News
luni, decembrie 22, 2014 | 12:03 Last Updated 2014-12-22T10:03:23Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit un cetăţean afgan şi trei cetăţeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi  în mijloace de transport.

În data de 21.12.2014, în jurul orelor 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  judeţul Dolj,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, la volanul unui autoturism  marca Renault, cetăţeanul apatrid Ismail Z., în vârtsă de 43 de  ani, posesor al unui permis de şedere eliberat de autorităţile elveţiene.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, în compartimentul destinat călătorilor, pe podea, între scaune au fost descoperite două persoane de sex masculin şi una de sex feminin care au declarat verbal că sunt cetăţeni irakieni şi că intenţionau să ajungă fraudulos într-o ţară din vestul Europei, în căutarea unui loc de muncă.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în data de 20.12.2014, în jurul orelor 21.00, s-a prezentat,  pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Renault, cetăţeanul turc Erdal Y., în vârstă de 44 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, geamuri din Turcia pentru Ucraina.                                          
          În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunsă în compartimentul marfă al semiremorcii, o persoană de sex masculin.
Bărbatul declară că este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani şi că intenţiona să ajungă în mod fraudulos într-o ţară din vestul Europei.
Şoferul mijlocului de transport declară că nu a avut cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se afla ascunsă persoana respectivă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru migranţi ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la Calafat şi Giurgiu

Trending Now

Advertisement