Advertisement

Patru minori Afgani ascunşi în mijloace de transport,descoperiţi la Giurgiu şi Calafat

Calafat News
marți, decembrie 02, 2014 | 15:11 Last Updated 2014-12-02T13:11:33Z

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit patru cetateni afgani, toti minori, care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunsi in mijloace de transport.

In data de 29.11.2014, ora 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Mercedes, cetateanul bulgar Asenov N., in varsta de 41 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, rulouri de textile din Turcia pentru Belarus.

In urma unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunse in compartimentul marfa al semiremorcii, doua persoane de sex masculin.

Din cercetari s-a constatat faptul ca persoanele respective sunt cetateni afgani, in varsta de 15, respectiv 16 ani, acestia declarand ca intentionau sa ajunga in mod fraudulos intr-o tara din vestul Europei.

Si politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, au descoperit alti doi cetateni afgani, cu varste de 15 respectiv 17 ani, care intentionau sa intre ilegal in Romania. Acestia erau ascunsi intr-un camion condus de un cetatean turc, care transporta produse electrice din Turcia pentru Polonia.

La cercetari cei doi au declarat ca sunt cetateni afgani, au plecat din tara lor in urma cu aproximativ doua luni si au intrat ilegal in Turcia ascunsi in mijloace de transport. In Turcia au fost ajutati de cetateni ale caror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat in camion pe timp de noapte, taind prelata si lipind-o pe interior, fara sa stie soferul.

In ambele cazuri, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano-bulgar, cetatenii afgani, conducatorii auto si mijloacele de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Patru minori Afgani ascunşi în mijloace de transport,descoperiţi la Giurgiu şi Calafat

Trending Now

Advertisement