Loc din PATRIMONIUL MONDIAL AL CULTURII, la 40 de kilometri de Calafat!


Peştera Magurata, situată pe malul bulgăresc al Dunării, va fi inclusă în lista UNESCO a patrimoniului mondial al culturii, informează agenţia Novinite.

Peştera are galeria principală în lungime de 2600 de metri şi cuprinde o minunată dantelărie de stalactite şi stalagmite. Partea cea mai valoroasă a peşterii o reprezintă desenele rupestre descoperite într-o cameră altar, care au o vechime din epoca de piatră şi a bronzului.

Peştera Magurata se află la 35 de km de Vidin, spre Ruse. Accesul pentru români este facilitat de podul de peste Dunăre. De la Calafat până la locul considerat o minune a patrimoniului cultural mondial distanţa poate fi parcursă cu automobilul în circa 45 de minute.

Peşterile cu desene rupestre protejate se mai afla în Franţa - 71 de situri, Spania - 34 situri, celebre fiind grotele Lascaux, Chauvet, Nieux şi peştera Altamira din Spania.

În România, desene rupestre sunt inventariate în peşterile Cuciulata, Coliboaia şi Gaura Chindiei.

Sursa:jurnalul.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.