News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Pistol vechi de peste 150 ani descoperit de politistii de frontiera mehedinteni

Pistol vechi de peste 150 ani descoperit de politistii de frontiera mehedinteni


Un pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Svinita in dreptul ruinelor cetatii medievale Tri Kule.

In data de 29.01.2015 ora 12.30, pe timpul executarii misiunii de supraveghere a frontierei de stat o patrula de cercetare a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Svinita a descoperit, la kilometrul fluvial 991 al malului Dunarii, in dreptul ruinelor cetatii medievale Tri Kule, un pistol vechi in stare de functionare, care dateaza probabil din perioada anilor 1800-1850.


Pistolul cu partile de lemn deteriorate si avand percutorul rupt a fost scos la suprafata de scaderea apelor fluviului Dunarea.


Nu este prima data cand politistii de frontiera mehedinteni descopera obiecte cu valoare istorica si arheologica in Clisura Dunarii, in ultimii ani fiind descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievala, acestea fiind trimise spre expertizare institutiilor de specialitate. De asemenea, politistii de frontiera au informat, de fiecare data, si arheologii din cadrul Muzeului Regiunii Portile de Fier.

Politistii de frontiera au luat masura informarii institutiilor competente si de predare a pistolului, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.


Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu