News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Un calugar mumificat a fost descoperit in Mongolia. Budistii sustin ca nu este mort, ci se afla intr-o transa meditativa

Un calugar mumificat a fost descoperit in Mongolia. Budistii sustin ca nu este mort, ci se afla intr-o transa meditativa

Un calugar mumificat a fost gasit conservat in Mongolia, iar budistii spun ca acesta nu este mort, ci se afla intr-o transa meditativa profunda, scrie BBC. 

Examinarile medico-legale sunt in faza de derulare, iar oamenii de stiinta incearca sa stabileasca de ce a ramas calugarul atat de bine conservat, in timp ce unii sunt de parere ca vremea rece din Mongolia ar putea fi un argument.

Calugarul a fost gasit in pozitia lotusului, infasurat in robe traditionale budiste.

"Calugarul este intr-o stare profunda de meditatie numita <tukdam>", a declarat pentru The Siberian Times Dr. Barry Kerzin, apropiat al lui Dalai Lama.

"Daca meditatorul poate continua sa ramana in aceasta stare meditativa, el poate deveni un Buddha", a adaugat acesta.

Calugarul a fost descoperit dupa ce a fost furat de un barbat care spera ca il va vinde pe piata neagra. Autoritatile au arestat vinovatul si calugarul este pazit la Centrul National de Expertiza Legala.

Identitatea calugarului este neclara, desi exista speculatii ca acesta a fost profesorul lui  Lama Dashi-Dorzho Itigilov, care a fost, la randul sau, gasit mumificat.

Sursa:hotnews.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu