Ce se întâmplă dacă mănânci URZICI! Vezi cât trebuie gătite ele!


Primăvara este anotimpul în care verdele începe să domine străzile, dar şi…farfuriile! Pentru porţia zilnică de fier, vitamina C, calciu sau magneziu puteţi consuma spanac, lobodă, stevie sau ceapă verde! Specialiştii recomandă urzicile pentru remineralizare.

Urzicile au efect detoxifiant şi sunt ideale pentru a curăţa sângele, afirmă specialiştii. Aceste plante au puterea de a echilibra sistemul de apărare a organismului şi de a regenera corpul. Urzicile trebuie gătite doar 3-4 minute.

Un timp de preparare de peste 4 minute distruge din nutrienţii urzicilor. Este vorba despre aminoacizi, despre vitaminele A, B şi C, despre săruri minerale, dar şi despre calciu, magneziu, fier sau substanţe proteice şi acid folic. Urzica, asemeni altor verdeţuri de primăvară, are efecte detoxifiante, diuretic-depurative, curăţă sângele şi îmbunătăţeşte digestia, după cum afirmă doctorul Ruxandra Constantina, medic specialist apifitoterapie.

Un alt rol al acestei plante perene este că elimină apa în exces şi toxinele acumulate în ţesuturi. Pe lista beneficiilor, mai puteţi bifa şi vitaminizarea. În acelaşi timp, urzicile combat anemia şi astenia, îmbunătaţesc imunitatea şi ajută la reglarea valorilor colesterolului si a glicemiei. La fel de bune sunt şi pentru pierderea kilogramelor în plus.

Specialiştii vă recomandă o cură, în fiecare primăvară, cu suc de urzici! Puteţi prepara un suc din frunze proaspete, mojarate şi stoarse din care să beţi 2-3 linguriţe pe zi. Şi ceaiul din frunze tinere este recomandat. Pot fi chiar şi 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de mese, după cum ne sfătuieşte doctor Ruxandra Constantina. Din urzici, lămâie şi ulei de măsline se poate face şi o salată de sezon, revigorantă. Şi aceasta are efecte detoxifiante şi regeneratoare.

În popor, urzica este folosită şi pentru a opri caderea părului sau pentru a-l regenera. Multe dintre bunicile noastre au folosit ceai de urzică ani la rând. Vitaminele şi mineralele sale ar întări foliculii capilari şi ar reface structura firelor de păr, după cum susţin unii specialişti. Acelaşi ceai se poate folosi şi pentru ten. El conferă un chip luminos, catifelat, lipsit de pete roşii sau alte imperfecţiuni. Indiferent de modul în care alegeţi să folosiţi urzicile, adresati-vă, totuşi, medicului dacă suferiţi de anumite afecţiuni sau dacă suspectaţi că ele v-ar face, de fapt, rău!

Tot medicul este cel care vă poate îndruma cum şi cât timp să consumaţi aceste plante. O cură poate face bine şi în afecţiunile renale, ale prostatei şi vezicii urinare, dar şi în afecţiunile circulatorii, gastrice, hepatice sau intestinale. Urzica este răspândită peste tot în lume, din Europa, până în nordul Arricii sau America de Nord, în locuri necultivate de la câmpie, deal sau munte, potritiv wikipedia.org. În limba engleză, urzica se numeşte “nettle” şi ar poveni din cuvântul olandez netel, care înseamna ac. Este adevărat că urzicile înţeapă la atingere, usturător, dar preparate devin blânde, tocmai bune de mâncat primăvara, potrivit realitatea.net.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.