(FOTO:spitalcalafat.ro) |
Spitalul Municipal Calafat reprezintă o instituţie vitală a oraşului, pregătită în orice moment să acorde primul ajutor atât cetăţenilor, cât şi urgenţelor care sosesc din zonă. Tocmai din acest motiv, municipalitatea a investit sume tot mai mari pentru reabilitarea spitalului, precum şi în dotarea unităţii sanitare.
„Primăria ne-a ajutat cu toate problemele pe care le-am avut. De câte ori am solicitat sprijinul pentru diverse lucrări, oamenii săi au fost cooperanţi. Şi în anii trecuţi am primit fonduri substanţiale pentru asigurarea confortului“, a declarat Radu Draghici, cel care, alături de dr. Voinea Stelian, face parte din echipa care conduce destinele Spitalul Municipal Calafat.
Afirmaţiile acestuia sunt susţinute de cifrele care arată că, în ultimii trei ani, Primăria Calafat a investit aproape un milion de lei în unitatea sanitară. Astfel, dacă în 2013 municipalitatea a alocat 195.000 lei, în 2014 suma a urcat la 235.000 lei, iar în acest an a ajuns la 306.000 lei, bani ce vor merge, printre altele, către un sistem de digitalizare pentru casetele din radiologie care vor reduce foarte mult cheltuielile cu firmele radiologice, lucrări de reabilitare la instalaţia termică pentru etajele I şi II ale spitalului, un termostat laborator şi secţia de ATI, un EKG cu spirometru.
De asemenea, primăria a mai pus la dispoziţie 250.000 de lei pentru asigurarea pazei spitalului, a lucrărilor de reabilitare a cabinetelor din ambulatoriul integrat al spitalului, înlocuirea tocăriei cu cea de PVC la ambulatoriu, spălătorie şi bucătarie, precum şi achiziţionarea de mobilier, respectiv paturi pentru secţiile de pediatrie şi chirurgie, dar şi pentru farmacie.
E loc de mai bine
„Pe viitor ar fi de dorit să ridicăm ştacheta actului medical, în sensul de a crea echipe complexe pe cele două linii de gardă, constând în medici specialişti care să funcţioneze 24 de ore din 24. Adică, un bolnav care intră în Spitalul Calafat să nu mai fie nevoit să fie transferat. De asemenea, dotarea cu laparoscop ne-ar fi utilă întrucât medicina a evoluat şi ar eficientiza posibilitatea de investigare (operaţie minim invazivă ca o alternativă la operaţia clasică), cheltuiala devenind foarte mică, refacerea bolnavului mai rapidă şi calitatea serviciului medical mai înaltă. Cei care suntem aici punem suflet, iar de aici decurge şi succesul ...ca în orice meserie“, a declarat doctorul Mihail Litră, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Calafat.
În ultima perioadă, la Spitalul Municipal Calafat au fost angajate, prin concurs, mai multe cadre medicale: un medic la Secţia neurologie, doi medici la Secţia radiologie şi un medic la Secţia interne – asigurându-se astfel norma de personal pentru fiecare secţie. Totodată, spaţiile de odihnă au fost dotate cu mobilier nou, s-au făcut renovări la blocul alimentar, la bucătărie, la spălătorie, fiind aduse maşini de spălat de ultimă generaţie.
Sursa:indiscret.ro