News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Migranţi ascunşi într-un TIR cu pepeni, descoperiţi la P.T.F. Calafat

Migranţi ascunşi într-un TIR cu pepeni, descoperiţi la P.T.F. Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit şase migranţi, patru afgani şi doi sirieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, afganii fiind ascunşi într-un TIR cu pepeni verzi iar sirienii incercand sa ocoleasca, pe jos, punctul de frontieră.
În total, în ultima săptămână poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit 38 de migranţi care au încercat să intre ilegal în ţară pe la frontiera cu Bulgaria.

 În data de 28.05.2015, la ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion, un cetăţean polonez care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia.

          Procedând la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifică din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, ascunse într-un spaţiu special amenajat, printre marfa transportată, patru persoane de sex masculin care vorbeau limba arabă şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani cu vârste de 19 şi 20 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu aproximativ 15 zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcându-se în camion într-o parcare în Grecia, fără ştirea şoferului.


Câteva ore mai târziu, în apropierea aceluiaşi punct de trecere a frontierei, lucrătorii noştri au observat două persoane care se deplasau pe jos, la 300 de metri distanţă de locul de efectuare a controlului, venind dinspre podul Calafat -Vidin cu intenţia de a ocoli punctul de frontieră.
O echipă comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a procedat la reţinerea şi conducerea acestora la sediul P.T.F. Calafat-Vidin. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că este vorba despre doi cetăţeni sirieni în vârstă de 14, respectiv 27 de ani.
Aceştia au declarat că în urmă cu o lună au trecut ilegal frontiera din Turcia în Bulgaria, iar acum încercau să tranziteze România cu scopul de a ajunge în Germania.
     
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijlocul de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu