News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Sapte cetateni afgani, ascunsi printre cartofi, descoperiti la P.T.F. Calafat

Sapte cetateni afgani, ascunsi printre cartofi, descoperiti la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit sapte cetateni afgani, care au incercat sa intre ilegal in tara, ascunsi intr-un TIR, printre cartofi. Alti 23 cetateni afgani au fost depistati duminica in acelasi punct de frontiera in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania folosind aceeasi metoda.

In data de 25.05.2015, in jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Volvo, un cetatean polonez care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, cartofi din Grecia pentru Polonia.

In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au procedat la verificarea amanuntita a mijlocului de transport. Astfel, in compartimentul marfa, au fost descoperite ascunse intr-un spatiu special amenajat, printre marfa transportata, sapte persoane de sex masculin.

In cadrul primelor verificari, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni afgani cu varste de 16 si 17 ani. La cercetari, tinerii au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu cateva zile, pe ruta Turcia - Grecia - Bulgaria, urcandu-se in camion intr-o parcare in Grecia, fara stirea soferului. Cei in cauza au mai declarat ca intentionau sa ajunga in Germania si Elvetia si au platit unei persoane a carei identitate nu o cunosc, fiecare cate 1500 de euro.

Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, migrantii, soferul si mijlocul de transport au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Duminica, 24.05.2015, politistii de frontiera din P.T.F. Calafat au mai descoperit douazeci si trei de cetateni afgani, care au incercat sa intre ilegal in tara, ascunsi in doua TIR-uri, printre pepeni verzi, respectiv cartofi.

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu