News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Patru pakistanezi şi un afgan ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la PTF Calafat

Patru pakistanezi şi un afgan ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la PTF Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit patru pakistanezi şi un cetăţean afgan care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în doua TIR-uri încărcate cu şerveţele din hârtie, respectiv obiecte din sticlă.

În data de 09.05.2015, la ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Iveco, un cetăţean bulgar care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, şerveţele din hârtie, din Turcia pentru Germania.
         
 Procedând la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifică din dotare, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, ascunse  într-un locaş special amenajat printre marfa transportată, două persoane de sex masculin care vorbeau limba arabă şi nu deţineau documente de identitate.
La cercetări, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, iar şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în mijlocul de transport.

În data de 10.05.2015, la ora 09.30, la acelasi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Renault, un cetăţean ceh, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte din sticlă din Turcia pentru Cehia.
          
Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că sigiliul vamal este deteriorat. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite trei persoane de sex masculin ascunse printre marfa transportată.
La cercetări, s-a constatat faptul că este vorba despre doi cetăţeni pakistanezi şi un afgan. Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în camion în Istanbul – Turcia, cu ajutorul unui cetăţean afgan, iar şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestora în mijlocul de transport.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferii şi mijloacele de transport au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu