News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Irakian ascuns în cabina unui TIR ce mergea în Germania, descoperit la Vama Calafat

Irakian ascuns în cabina unui TIR ce mergea în Germania, descoperit la Vama Calafat


Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, ascuns în cabina unui autocamion încărcat cu gumă de mestecat, un tânăr irakian, de 19 ani, care intenţiona astfel să intre ilegal în România. Camionul, şoferul şi tânărul în cauză au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea dispunerii măsurilor legale.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, în cursul zilei de luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, un cetăţean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, gumă de mestecat din Turcia pentru Germania. La verificarea mijlocului de transport, echipa comună de control  formată  din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, ascunsă în spatele patului rabatat din partea de sus a cabinei, o persoană de sex masculin care nu vorbea limba română şi nu deţinea documente de identitate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana descoperită în cabina automarfarului este cetăţeanul irakian D. S. Ammar, în vârstă de 19 ani. Şoferul a declarat că bărbatul în cauză a fost urcat în cabina automarfarului cu acordul său, într-o parcare din apropierea oraşului Sofia, intenţionând să meargă în Germania, nu ştia că acesta nu deţine documente de călătorie şi că nu a solicitat bani pentru transport.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, camionul, şoferul turc şi migrantul au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, din cadrul Biroului de presă al STPF Dolj.

sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu