News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Patru dosare penale la Calafat pentru persoane care nu au respectat izolarea

Patru dosare penale la Calafat pentru persoane care nu au respectat izolarea


Patru dosare penale sunt înregistrate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, pentru săvârşirii infracţiunii de ” zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce persoanele venite în România nu au respectat dispoziția izolării la domiciliu.

Potrivit comunicatului de presă, inițial, au existat suspiciuni cu privire la șapte persoane venite din afara țării, cinci din Italia și două din Austria.

În urma verificărilor, s-a concluzionat că trei dintre acestea nu aveau măsura instituită, ci doar o recomandare verbală de la medicul de familie.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au fost înregistrate patru dosare penale, în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” zădărnicirea combaterii bolilor”, prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, mai multe persoane sosite în România, de pe teritoriul statului italian – 5 persoane şi austriac – 2 persoane, nu au respectat dispoziţia de autoizolare a lor la domiciliu. Cercetările au reliefat că, trei dintre aceste persoane nu aveau instituită obligativitatea autoizolării la domiciliu, această obligaţie fiindu-le impusă verbal de către medicul de familie”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat. 

Procurorii au informat și reprezentanții DSP Dolj cu privire la aceste aspecte. 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu