Puncte de prim ajutor în caz de caniculă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Inspectoratul spentru Situaţii de Urgenţă Dolj a trimis astăzi un comunicat în care anunţă că în data de 03.iunie s-a reactivat Comitetul Județean de Coordonare a Situațiilor de Urgență determinate de calamități naturale (caniculă) din cadrul D.S.P Dolj.

Comitetul va urmări organizarea activității medicale și măsurile care trebuie luate la nivelul fiecărui tip de asistență medicală: medicină de familie, ambulatoriu de specialitate, spitale, unități medico - sociale, seviciul de ambulanță, puncte de prim ajutor.

Planul de măsuri vizează realizarea acțiunilor de cooperare între prefecți și primari, puncte de distribuire a apei potabile ce funcționează în situația de cod portocaliu și roșu, în sensul că vor fi disponibile scaune și apă potabilă pentru persoanele care intră să se adăpostească și o linie telefonică pentru anunțarea urgențelor.

Asigurarea acestor puncte cu apă rece potabilă, climatizare sau ventilație revine consiliilor locale.

În situația de cod roșu în punctele de prim- ajutor va exista personal medical calificat pentru acordarea primului ajutor. Acest personal împreună cu echipamentul de diagnostic, medicamente și echipamente sanitare va fi asigurat de către primării prin cabinetele medicale școlare aflate în subordine și finanțate de la bugetul de stat de către Ministerul Sănătății.

Punctele de distribuire a apei potabile și de prim-ajutor vor fi înființate de autoritățile locale cărora li s-au solicitate propuneri în acest sens.

Distribuirea punctelor de prim - ajutor medical pentru persoanele afectate de caniculă la nivelul județului Dolj, se activează în situația de COD ROȘU, după cum urmează:

Craiova: - puncte de prim ajutor temporare: 5

puncte de prim ajutor permanente: 15

Băilești: - puncte de prim ajutor temporare: 2

puncte de prim ajutor permanente: 3

Calafat: - puncte de prim ajutor temporare: 1

puncte de prim ajutor permanente: 5

Filiași: - puncte de prim ajutor temporare: 1

puncte de prim ajutor permanente: 2

Segarcea: - puncte de prim ajutor permanente: 2

Dăbuleni: - puncte de prim ajutor permanente: 2

În mediul rural PRIMUL AJUTOR se asigură de către cabinetele medicilor de familie și farmacii.

Puncte de prim ajutor în farmacii:

Craiova: 100 farmacii;

Calafat: 5 farmacii;

Băilești: 5 farmacii;

Filiași: 3 farmacii;

Segarcea: 3 farmacii;

Dăbuleni: 3 farmacii;

Bechet: 1 farmacie.

Informează BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” DOLJ.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.