Evaziunea din vamă atârnă greu. La Calafat nu există cântar pentru camioane de mare tonaj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus


România pierde zilnic mii de euro la Vama Calafat. Din sutele de TIR-uri care trec în fiecare zi pe acolo, niciunul nu este cântărit şi taxat cum spune legea, dacă depăşeşte greutatea admisă pe drumurile României. Şoferii şi-au dat seama că scutesc o mulţime de bani dacă merg pe la Calafat şi ocolesc punctele de frontieră cu cântar. Abia după doi ani pare să îşi fi dat seama şi statul de problemă.

„Conducerea CNADNR a preferat să nu punem instalațiile de cântărire la Calafat. Este management defectuos”, susține Claudiu Ţuţulan, angajat al CNADNR, la Agenţia de Control şi Încasări.

Oamenii din interiorul Companiei de Drumuri şi Autostrăzi susţin că există o explicaţie pentru această scăpare.

„Sunt multe proceduri şi procedee prin care un salariat poate să lase un şofer turc să intre în ţară, deşi are o cantitate mai mare”, spune director suspendat al DRDP Craiova.


Peste 30.000 de tiruri au trecut podul Calafat-Vidin doar luna trecută. Trebuiau cântărite toate, iar şoferii celor care depăşeau 40 de tone ar fi fost obligaţi să plătească autorizaţie specială între 50 şi 800 de euro. Iar în cei doi ani de când a fost inaugurat punctul de trecere a frontierei Calafat, pe aici au trecut peste 500.000 de autovehicule de tonaj mare, însă nici unul nu a fost cântărit şi taxat conform legii.

Autorităţile de la Agenţia de Control şi Încasare Calafat au început de curând amenajarea unui punct de control a tirurilor, unde vor fi cântărite şi taxate. Dar mai durează până să se aplice legea.

La punctul de trecere a frontierei Bechet, la nici 100 de kilometri de Calafat, TIR-urile sunt cântărite. Într-o lună, statul a încasat acolo şase mii de euro de la camioanele supra-încărcate.

Şoferii au aflat însă pe unde se pot strecura în România cu mai multe mărfuri decât permite legea, aşa că traficul este mai redus acolo. Preferă să facă un ocol şi să intre pe la Calafat.

Sursa:digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.