News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Liga a IV-a, tot cu 12 echipe

Liga a IV-a, tot cu 12 echipe


Problemele financiare persistă în fotbalul mic doljean, iar nu multe echipe îşi permit să evolueze la nivelul Ligii a IV-a. În cadrul Adunării Generale a membrilor afiliaţi la AJF Dolj, care a avut loc sâmbătă, în incinta Facultăţii de Mecanică, s-a vorbit despre sistemul competiţional al noului sezon din fotbalul doljean, la toate nivele. Înainte de a se ajunge la acest punct, s-a trecut în revistă activitatea asociaţiei în anul competiţional precedent, a comisiei executive şi s-a prezentat bilanţul contabil, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru noul an.

În această privinţă, AJF Dolj a redus din deficitul financiar cu care noua conducere a preluat asociaţia în urmă cu trei ani, de 260.000 RON, acum ajungându-se la un deficit de 159.000 RON, dar există şi datorii curente de 240.000  RON. Revenind la activitatea competiţională, Liga a IV-a va avea în componenţă şi în acest an tot 12 echipe. Alături de dispariţia formaţiei CSU II Craiova care a promovat în ultimul eşalon naţional, Victoria Celaru şi Vânătorul Desa s-au retras din campionatul primei ligi doljene.

În locul celor trei grupări, s-au înscris în Liga a IV-a SIC Pan Unirea, Tractorul Cetate şi Luceafărul Craiova. Sistemul competiţional va fi similar cu cel din sezonul trecut. Va consta într-un sezon regulat, cu un tur şi un retur, iar apoi va urma play-off-ul şi play-out-ul. În privinţa competiţiei juniorilor din această ligă, AJF Dolj încearcă să abordeze un nou sistem, mai puţin costisitor. Astfel, se vrea ca în noul sezon echipele de juniori din Liga a IV-a cu cele existente la nivelul formaţiilor din Liga a V-a, să se grupeze în funcţie de un criteriu geografic, pentru a reduce din cheltuielile de transport. Dacă va fi pus în aplicare această metodă rămâne de văzut, reprezentanţii forului doljean urmând să se întâlnească în particular cu reprezentanţii echipelor pentru a lua o hotărâre.

La nivel de seniori în Liga a V-a, înscrierile s-au prelungit până pe 14 august. Numărul seriilor şi componenţa acestora vor fi stabilite după ce se va încheia perioada de înscrieri. Echipele de juniori au ca termen limită pentru înscriere data de 20 august. Noul sezon competiţional în fotbalul doljean va debuta pe 22 august cu Liga a IV-a, urmând ca pe 30 august să înceapă şi meciurile din Liga a V-a.

sursa:jurnalulolteniei.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu