Advertisement

O jurnalistă de la o televiziune din Belgia, acuzată de terorism, a fost arestată în Craiova. Femeia urmează să fie extrădată în Turcia

Calafat News
joi, septembrie 24, 2015 | 14:21 Last Updated 2015-09-24T11:21:40Z


O femeie de origine turcă acuzată în ţara de origine de terorism a fost arestată la Craiova şi urmează să fie extrădată. Femeia este bănuită că ar avea legături cu grupările separatiste kurde. Surse din cadrul anchetei susţin că femeia a declarat că este jurnalist la un post de televiziune belgian.

Femeia în vârstă de 37 de ani a trecut prin punctul de frontieră de la Calafat în urmă cu zece zile, însoțită de doi bărbați. La controlul documentelor, la frontiera bulgărească, polițiștii au sesizat că ceva nu este în regulă cu actele femeii, care prezentase un pașaport belgian, așa că au întors-o la frontiera românească.

Polițiștii români au căutat în sistemul european de informații SIRENE și au observat că o persoană cu semnalmentele sale și cu același nume de familie era dată în urmărire de statul turc pentru suspiciunea de terorism.

Au fost anunțate autoritățile și prin sistemul Interpol s-a confirmat că femeia care încerca să treacă granița în Bulgaria era chiar cea căutată.

O brigadă specială antitero a reținut-o și a transportat-o în arestul poliției din Craiova.

Cererea de extrădare va fi judecată pe 7 octombrie.

sursa:digi24.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • O jurnalistă de la o televiziune din Belgia, acuzată de terorism, a fost arestată în Craiova. Femeia urmează să fie extrădată în Turcia

Trending Now

Advertisement