Advertisement

Amenzi pentru asfaltatorii drumului Craiova – Calafat

Calafat News
vineri, octombrie 30, 2015 | 06:58 Last Updated 2015-10-30T04:58:27Z

Polițiștii Serviciului Rutier Dolj au amendat de 14 ori cele două firme care asfaltează DN 56 Craiova – Calafat, cele mai multe amenzi fiind date SC Delta ACM. Săptămâna aceasta, oamenii legii au început din nou verificările pe DN 56.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, „având în vedere apropierea sezonului rece și faptul că în această perioadă fenomenul de ceață este tot mai prezent, polițiștii rutieri doljeni desfășoară o acțiune pe principalele drumuri din județul nostru pentru verificarea viabilității drumurilor și a semnalizării rutiere verticale și orizontale“.

Oamenii legii spun că vor fi verificate, mai ales, sectoarele de drum aflate în reabilitare, aici fiind vorba de Drumul Național 55 (Craiova – Bechet) și DN 56 (Craiova – Calafat).

Pe DN 56 au mai fost făcute verificări în ultimele luni, iar cele două firme care se ocupă cu asfaltarea șoselei au fost amendate în mai multe rânduri.

„Numai pe acest dum național, în urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri împreună cu reprezentanții SDN Craiova, din 15 martie 2015, de când s-au reluat lucrările de reabilitare și până în prezent, au fost constatate și aplicate de către ofițerii Serviciului Rutier Dolj 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 30.452 de lei, cele mai multe fiind constatate pe lotul I Craiova – Galicea Mare, motiv pentru care s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale executantului de lucrări, iar pentru lotul II Galicea Mare – Calafat au fost aplicate alte două sancțiuni contravenționale antreprenorului“, au precizat polițiștii doljeni. Amenzile au fost date pentru neaplicarea marcajului rutier pe partea carosabilă, nesemnalizarea lucrărilor și obstacolelor aflate pe drum sau neîntreținerea semnalizării rutiere permanente.

Lucrările de reabilitare a DN 56 între Craiova și Galicea Mare au demarat la sfârșitul anului 2011 și ar fi trebuit să fie gata în toamna anului 2013. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar ultimul termen a fost stabilit pentru 15 noiembrie 2015. Lotul Craiova – Galicea Mare (47 km) este executat de către compania Delta ACM, în timp ce pe tronsonul Galicea Mare – Calafat (37 km) lucrează compania greacă Mochlos SA.

sursa:gds.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Amenzi pentru asfaltatorii drumului Craiova – Calafat

Trending Now

Advertisement