Advertisement

Doi cetăţeni sirieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la frontiera de la Calafat

Calafat News
joi, octombrie 29, 2015 | 13:48 Last Updated 2015-10-29T11:48:17Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi în compartimentul de marfă al unui camion, doi cetăţeni sirieni care platisera 20.000 de dolari pentru a ajunge ilegal în Suedia.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, saltele din Turcia pentru Suedia. 

Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit ascunse în compartimentul marfă, două persoane de sex masculin fără documente de identitate asupra lor.

În urma verificărilor efectuate împreună cu partea bulgară, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 22 respectiv 24 de ani. În cadrul cercetarilor preliminare, cei doi sirieni au declarat că în urmă cu două zile au fost urcaţi în camion, în Turcia, de o persoană pe care nu o cunosc si căreia i-au plătit suma de 20.000 de dolari, pentru a ajunge în Suedia. 

Conform protocolului comun româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Doi cetăţeni sirieni ascunşi într-un camion, descoperiţi la frontiera de la Calafat

Trending Now

Advertisement