Advertisement

Imigranți sirieni descoperiți la intrarea în România

Calafat News
miercuri, octombrie 07, 2015 | 20:20 Last Updated 2015-10-08T10:08:50Z

Şase migranţi sirieni au fost opriţi la punctul de frontieră Calafat, după ce au fost descoperiţi ascunşi într-un microbuz cu care încercau să intre ilegal în România.

Cei șase erau ascunși în spatele unui perete fals al microbuzului, în timpul unui control de rutină efectuat de polițiștii români și bulgari. Bărbații nu aveau niciun act asupra lor. Ei au rămas în custodia poliției bulgare.

Bărbaţii cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, dar şi şoferul microbuzului, un cetăţean bulgar, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Bulgaria.

De la începutul anului, Poliţia de Frontieră din Calafat a descoperit peste 130 de persoane care încercau să treacă ilegal graniţa. Cei mai mulți erau cetăţeni sirieni, afgani, irakieni sau iranieni.

sursa:digi24.ro
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit, ascunşi într-un spaţiu special amenajat în interiorul unui microbuz, şase cetăţeni sirieni, care încercau să intre ilegal în Romania. Cei 6 migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, conform protocolului existent între cele două state, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

Potrivit Poliției de Frontieră Dolj, azi-dimineață, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Todorov K., la volanul unui microbuz marca Iveco, fără încărcătură. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, în partea din spate a microbuzului, un perete dublu cu adâncimea de 60 cm. În compartimentul special amenajat au fost descoperite şase persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză, care nu aveau documente de călătorie asupra lor, sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, microbuzul, şoferul bulgar şi cei şase migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Imigranți sirieni descoperiți la intrarea în România

Trending Now

Advertisement