Tânăr din Moțăței, tăiat cu sabia după o ceartă în cârciumă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Un tânăr de 28 de ani din comuna Moțăței a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de marți, după ce a fost la un pas să bage în pământ un alt tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate. Autorul i-a tăiat gâtul victimei cu o sabie, după un conflict izbucnit pe fondul consumului de alcool, într-un bar din localitate. Medicii legiști au stabilit că victima are nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și că leziunile suferite i-au pus viața în primejdie.


Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, s-a stabilit că, în noaptea de duminică spre luni, cam pe la miezul nopții, între Constantin Andrei Gheonea, de 24 de ani, din Moțăței,și Petrică Marin Dobre, de 28 de ani, din aceeași localitate, a izbucnit un conflict. Cei doi s-au apucat la ceartă în barul în care se aflau și după un schimb de replici, Dobre l-a luat la pumni pe Gheonea, lovindu-l în special în zona feței.

Ca să scape, tânărul de 24 de ani a fugit afară și s-a refugiat în autoturismul unui prieten. Petrică Marin Dobre a ieșit și el și a tăiat anvelopele mașinii în care era celălalt tânăr. Gheonea și-a sunat tatăl, să vină să-l ia și au pornit amândoi pe jos, numai că o mașină i-a ajuns din urmă și a coborât Dobre, înarmat cu o sabie, cu care l-a lovit pe Constantin Andrei Gheonea la gât. Victima a fost transportată de urgență la spital, lucru ce i-a salvat viața, întrucât rana suferită, o plagă de 13-15 cm, în zona latero-cervicală stângă, a fost extrem de gravă. După ce a fost stabilizată, victima a fost examinată și de medicii legiști care au stabilit că are nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și că i-a fost pusă viața în primejdie.

În cursul zilei de luni autorul, Petrică Marin Dobre, a fost reținut pentru 24 de ore, în baza ordonanței de reținere emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar marți, 13 octombrie a.c., a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dobre Petrică Marin pe o durată de 30 zile începând cu data de 13.10.2015 şi până la data de 11.11.2015 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore . Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 octombrie 2015”, se arată în hotărârea Tribunalului. Tânărul a și formulat contestație, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.


Și-a ucis mama după ce a băut… „tulburel”

Și tot luni, 13 octombrie a.c., seara, echipa operativă de cercetare condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a fost solicitată la un alt eveniment, petrecut în comuna doljeană Robănești. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că Marius Nițu, de 49 de ani, după ce a consumat din plin „tulburel”, la locuința mamei sale, Margareta Nițu, de 66 de ani, a început să se certe cu ea, a pus mâna pe un cuțit din bucătărie și i-a aplicat mai multe lovituri în zona toracică, una dintre ele fiind direct în inima victimei, pentru că medicii de pe ambulanța sosită la fața locului n-au mai putut face nimic. Bărbatul a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, și-a recunoscut fapta, dând vina pe vinul nou, care „l-a luat de cap”, fiind reținut pentru 24 de ore.

Aseară a fost prezentat Tribunalului Dolj care i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Niţu Marius pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 14.10.2015, până la data de 12.11.2015, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei reprezentând onorariu avocat oficiu, va fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu de la 14.10.2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.