News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Seară de muzică la Palatul „Marincu” din Calafat

Seară de muzică la Palatul „Marincu” din Calafat


Două formații instrumentale din cadrul Filarmonicii „Oltenia”, respectiv Cvartetul de coarde și Cvintetul de alămuri, concertează astăzi, de la ora 18.00, la Calafat, în incinta elegantului Palat „Marincu”, ce adăpostește Muzeul de Artă și Etnografie. Alături de cele două ansambluri este invitată Rozalia Pataki, artist instrumentist în Orchestra Filarmonicii craiovene, care va susține un minirecital de harpă.

Avându-i în componență pe muzicienii Dan Predoi (vioara I), Iuliana Predoi (vioara a II-a), Titu Curteanu (violă), Elvis Ciuculescu (violoncel), Cvartetul de coarde a ales spre interpretare compoziții de Antonin Dvorak (Humoresque), Fritz Kreisler (Schon Rosmarin / „Frumosul rozmarin”), Astor Piazzolla („Chau, Paris”), Dmitri Șostakovici (Vals nr. 2 din Suita a II-a de jazz) ș.a. De asemenea, Cvintetul de alămuri – format din David Cotoi (trompetă I), Laurențiu Rotaru (trompetă II), Vasile Bordenciu (corn), Tihomir Djoufelkit (trombon), George Hăidăuțu (tubă) – oferă spre audiție lucrări din creația compozitorilor Henry Purcell, Wolfgang Amadeus Mozart, Manuel Penella ș.a.

Evenimentul de la Calafat se înscrie în seria concertelor desfășurate în cadrul proiectului „Turneu în Oltenia” inițiat de Filarmonica „Oltenia” în luna septembrie a acestui an, odată cu inaugurarea stagiunii de concerte a municipiului Calafat. Marți, Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” a susținut un concert extraordinar la Teatrul Național din Caracal (Olt). Potrivit Biroului Imagine al Filarmonicii craiovene, urmează ca în luna decembrie să se deplaseze în Serbia, la Negotin, spre a prezenta primul concert din seria „Muzica clasică unește oamenii de peste Dunăre”.

sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu