Advertisement

Seară de muzică la Palatul „Marincu” din Calafat

Calafat News
joi, noiembrie 26, 2015 | 06:07 Last Updated 2015-11-26T04:07:38Z

Două formații instrumentale din cadrul Filarmonicii „Oltenia”, respectiv Cvartetul de coarde și Cvintetul de alămuri, concertează astăzi, de la ora 18.00, la Calafat, în incinta elegantului Palat „Marincu”, ce adăpostește Muzeul de Artă și Etnografie. Alături de cele două ansambluri este invitată Rozalia Pataki, artist instrumentist în Orchestra Filarmonicii craiovene, care va susține un minirecital de harpă.

Avându-i în componență pe muzicienii Dan Predoi (vioara I), Iuliana Predoi (vioara a II-a), Titu Curteanu (violă), Elvis Ciuculescu (violoncel), Cvartetul de coarde a ales spre interpretare compoziții de Antonin Dvorak (Humoresque), Fritz Kreisler (Schon Rosmarin / „Frumosul rozmarin”), Astor Piazzolla („Chau, Paris”), Dmitri Șostakovici (Vals nr. 2 din Suita a II-a de jazz) ș.a. De asemenea, Cvintetul de alămuri – format din David Cotoi (trompetă I), Laurențiu Rotaru (trompetă II), Vasile Bordenciu (corn), Tihomir Djoufelkit (trombon), George Hăidăuțu (tubă) – oferă spre audiție lucrări din creația compozitorilor Henry Purcell, Wolfgang Amadeus Mozart, Manuel Penella ș.a.

Evenimentul de la Calafat se înscrie în seria concertelor desfășurate în cadrul proiectului „Turneu în Oltenia” inițiat de Filarmonica „Oltenia” în luna septembrie a acestui an, odată cu inaugurarea stagiunii de concerte a municipiului Calafat. Marți, Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” a susținut un concert extraordinar la Teatrul Național din Caracal (Olt). Potrivit Biroului Imagine al Filarmonicii craiovene, urmează ca în luna decembrie să se deplaseze în Serbia, la Negotin, spre a prezenta primul concert din seria „Muzica clasică unește oamenii de peste Dunăre”.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Seară de muzică la Palatul „Marincu” din Calafat

Trending Now

Advertisement