„Lecţiile din trecut pot asigura o implementare fără probleme a celor 7 programe operaţionale”

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Comisarul european pentru politică regională Corina Creu a efectuat la finele săptămânii trecute, o vizită oficială de o zi la Sofia, unde a avut întâlniri cu preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, cu prim-ministrul bulgar, Boyko Borissov şi cu viceprim-ministrul pentru Fonduri Europene şi Politici Economice, Tomislav Donchev.


Discuţiile cu autorităţile bulgare s-au concentrat pe modul în care fondurile structurale şi de investiţii europene pot contribui în continuare la competitivitatea şi durabilitatea economiei ţării. Comisarul Creţu a încurajat autorităţile de la Sofia să continue eforturile pentru implementarea măsurilor stabilite de Grupul de lucru pentru o mai bună implementare (Task Force). Bulgaria mai are de transmis Comisiei Europene cereri de rambursare pentru proiecte cu finanţare europeană în valoare de 1 miliard de euro, până la 31 decembrie 2015. “Activitatea Grupului de lucru în Bulgaria s-a dovedit a fi eficientă, în special prin utilizarea procedurii de fazare a proiectelor, care presupune demararea unui proiect într-o perioadă de programare şi finalizarea lui în perioada următoare. Bulgaria trebuie să continue să găsească soluţii pentru întărirea capacităţii administrative, iar în acest scop, Comisia Europeană va sprijini constant autorităţile bulgare în ceea ce priveşte implementarea reformelor necesare în domeniul administraţiei publice.”


Reţele majore de infrastructură

În privinţa noii perioade de programare 2014-2020, comisarul european a transmis că Bulgaria, la fel ca toate celelalte state membre, trebuie să urmărească o abordare orientată spre rezultate şi bună gestiune, dar şi o selecţie a proiectelor de calitate. ”Lecţiile din trecut pot asigura o implementare fără probleme a celor 7 programe operaţionale pe care Bulgaria le are pentru perioada 2014-2020. Aproape 10 miliarde de euro, prin Fondurile Structurale şi de Investiţii, vor fi investite în ţară în următorul deceniu, pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii din Bulgaria, reţelele majore de infrastructura, dar şi pentru îmbunătăţirea serviciilor în domeniul sănătăţii, sau pentru inovare.” În cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Bulgaria, comisarul european pentru politică regională a participat şi la deschiderea oficială a primului parc tehnologic din Bulgaria – “Sofia Tech Park” .

Comisarul Creţu consideră că „acest parc va deveni una dintre poveştile de succes ale politicii de coeziune, prin faptul că mediul privat şi oamenii de ştiinţă vor lucra împreună pentru elaborarea unor proiecte mature, de excelenţă, care vor crea locurile de muncă atât de necesare pentru economia Bulgariei, generând totodată creştere economică.”

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.