Inspectorii antifraudă vor controla în intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie restaurantele şi cluburile care organizează petreceri de revelion, în cadrul unei noi operaţiuni, denumită “Revelion 2016″, a anunţat, ieri, conducerea ANAF.
“În intervalul 31 decembrie – 5 ianuarie, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii ţări, localurile care organizează petreceri de revelion. În cadrul acestei operaţiuni se urmăreşte verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum şi încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective”, se arată într-un comunicat al ANAF.
ANAF a decis ca, după finalizarea primei etape a operaţiunii “Cristal”, toate resursele operative şi materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată ţară să fie relocate în cadrul unei noi operaţiuni, denumită “Revelion 2016″. “Revelion 2016″ urmăreşte verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum şi încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective. Acţiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor.
În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise şi proprii legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor şi înregistrarea acestora în evidenţele contabile, s-a alcătuit profilul de risc şi eşantionul de verificat.
În cadrul operaţiunii “Cristal” sunt vizate în total 60 de centre engros. Prima etapă este programată să se încheie pe 25 decembrie, urmând să fie reluată la începutul anului viitor, după analizarea rapoartelor de evaluare ale primei etape. Fiscul a anunţat că a aplicat 3.681 de amenzi totalizând 21,36 milioane lei (4,85 mil. euro) în cadrul “Operaţiunii Cristal”, în perioada 19 octombrie – 1 decembrie. Inspectorii fiscali au verificat în acest interval 3.348 de contribuabili, confiscând bunuri şi numerar în valoare de 10,57 milioane lei şi au dispus măsuri asigurătorii de circa 1,82 milioane lei.
Totodată, aceştia au interzis şi au suspendat activitatea a 230 de comercianţi pentru nedotarea cu case de marcat sau neutilizarea acestora. Circa 780 de contribuabili au fost invitaţi la sediul ANAF pentru verificări amănunţite.
sursa:cvlpress.ro