Advertisement

Ministrul Sănătăţii: Salariile medicilor trebuie să corespundă pregătirii şi complexităţii atribuţiilor

Calafat News
marți, decembrie 08, 2015 | 06:20 Last Updated 2015-12-08T04:20:11Z

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Federaţiei sindicale Sanitas. Principalele subiecte dezbătute la întâlnire de luni au fost Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din direcţiile de sănătate publică.

Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii a spus că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale şi complexităţii atribuţiilor la locul de muncă. În acest sens, mărirea salarială de 25 la sută, aplicată începând cu data de 1 octombrie 2015, reprezintă doar primul pas în această direcţie, a spus Cadariu.

Totodată, la întâlnire a fost analizată şi salarizarea angajaţilor din direcţiile de sănătate publică, cabinetele medicale din şcoli şi din centrele de transfuzie sanguină (conform Anexei nr. 1 din Ordonanţa nr. 17 /2008 cu modificările şi completările ulterioare), dar şi necesitatea dezvoltării acestor sectoare.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ministrul Sănătăţii: Salariile medicilor trebuie să corespundă pregătirii şi complexităţii atribuţiilor

Trending Now

Advertisement