Orchestra de Cameră a Filarmonicii “Oltenia” susţine la Calafat un concert extraordinar de Crăciun

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Miercuri, 23 decembrie 2015, ora 18:30, Orchestra de Cameră a Filarmonicii “Oltenia” revine la Calafat, spre a susţine un concert extraordinar de Craciun, de această dată pe scena Casei de Cultură.

Programul concertului cuprinde pagini celebre din patrimonial universal al creaţiei muzicale din peroadele preclasică, clasică şi romantică, de la faimosul Canon în Re major de Johann Pachelbel şi splendida “Iarna” vivaldiană, la eclatantele valsuri şi polci aparţinând dinastiei vieneze de compozitori Strauss.

Sub conducerea muzicală a dirijorului Ivan Iliev, Orchestra de Cameră va prefaţa concertul cu un vals-simbol, dedicat în mod special iubitorilor muzicii din oraşul Calafat, şi anume „Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici.

Concertul se va încheia în acordurile festive ale unui marş emblematic atât pentru istoria militară, cât şi pentru tradiţia muzicală austriacă, compus de Johann Strauss-tatăl în 1848 spre a comemora triumful feldmareşalului Joseph Radetzky von Radetz – comandantul trupelor Imperiului Austriac în Bătălia de la Custoza – împotriva Regatului Sardiniei condus de regele Charles Albert.



Programul integral al concertului:



Iosif Ivanovici: „Valurile Dunării” (vals)



Johann Strauss Jr.:

„Tic-Tac”, op. 365 (polka schnell); “Rosen aus dem Süden” (“Trandafirii Sudului”), op. 388 (vals); “Unter Donner und Blitz” (“Tunete şi fulgere”), op. 324 (polka schnell); “Frühlingsstimmen” (“Voci de primăvară”), op. 410 (vals)



Wolfgang Amadeus Mozart: Rondo „Alla Turca”



Johann Pachelbel: Canon în Re major



Nigel Hess: Coloana sonoră a filmului “Ladies in Lavender” (“Doamnele de la malul mării”):

Fantezia pentru vioară și orchestră

Antonio Vivaldi: “Le quattro stagioni” (“Anotimpurile”) pentru vioară și orchestră de coarde

- Concertul nr. 4 în Fa minor, op. 8, RV 297, “L’inverno” (“Iarna”)

Solist: Gabreil Niţă



Johannes Brahms: Dans ungar nr. 1



Johann Strauss Sr.: “Radetzky” Marsch, op. 228

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.