News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Uniunea Europenă le-a dat bani profesorilor, Ministerul Educaţiei îi obligă să îi dea înapoi

Uniunea Europenă le-a dat bani profesorilor, Ministerul Educaţiei îi obligă să îi dea înapoi


Cadrele didactice din judeţul Dolj nu vor mai primi anul viitor bani prin programul „Dezvoltarea carierie didactice“. Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj, a declarat că în 2016 bugetul alocat pentru învăţământ este mai mic decât cel de anul acesta.

Profesorii din Dolj au primit anul acesta 700 de lei pentru formare, însă în luna decembrie au apărut probleme. Cadrele didactice au fost chemate pentru a da explicaţii cu privire la semnăturile date pentru aceşti bani.
Cadrele didactice din Dolj au primit bani prin programul „Dezvoltarea carierie didactice“, finaţnat din fonduri europene.
Ministerul Educaţiei nu a mai recuperat sumele respective pentru că nu sunt documente justificative. „În mod normal, proiectul trebuia închis, însă, în fapt, situaţia stă cu totul altfel, după cum transmit sindicatele. Au apărut deja discuţii despre cum se vor recupera banii, pentru că nu sunt documente justificative.
În ceea ce priveşte o nouă finanţare pentru formare profesională, atât pentru anul în curs, cât şi pentru anul viitor, aceasta este exclusă“, a spus Constantin Rada, preşedintele FSLI Dolj. 

Unii profesori au fost nevoiţi să restituie banii pentru că nu au dorit să stea să dea note explicative. Bugetul alocat pentru învăţământ în anul 2016 este mai mic decât cel pentru 2015.

sursa:adevarul.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu