Advertisement

Porcul vietnamez are tot mai mulţi fani: nu conţine colesterol şi este o delicatesă pentru masa de Crăciun

Calafat News
sâmbătă, decembrie 05, 2015 | 08:34 Last Updated 2015-12-05T06:34:50Z

Porcul vietnamez sau porcul fără colesterol are tot mai mulţi fani în perioada sărbătorilor de iarnă. Asiaticul mititel şi negru la culoare se vinde cu 15 lei kilogramul.

Carnea porcului vitenamez seamănă cu cea de curcan şi este mult mai slabă decât cea a godacului românesc. Un asiatic mititel şi negru se vinde cu 300 de euro. „Porcul vietnamez a devenit o delicatesă pentru masa de Crăciun şi este la mare căutare în această perioadă. Carnea este fără grăsime, iar românii au devenit extrem de atenţi cu ce pun în farfurie. Anul acesta am la vânzare nici mai mult nici mai puţin de 20 de asiatici mici şi negri, iar o mare parte au fost deja arvuniţi din luna noiembrie“, a spus Matei Stanciu, fermier.


Carnea de porc vietnamez este altfel decât cea românească. „Nu are grăsime, iar carnea nu conţine colesterol. Eu am diabet, iar meidcul mi-a spus că pot mânca carne de porc vietnamez. Un kilogram de carne se vinde cu 15 lei, aşa că împreună cu un vecin am arvunit un asiatic mititel şi negru. Nu are mai mult de 70 de kilograme, a precizat un craiovean. Fermierii din judeţul Dolj au dat startul de Crăciun la carnea de porc românească . Vând animalele crescute cu hrană naturală, la preţuri negociabile.


Animalele por rămâne în curtea gospodarului până în ziua când vor fi sacrificaţi. Kilogramul de porc în viu, rasa românească de carne, variaza între 7 si 9 lei.

sursa:adevarul.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Porcul vietnamez are tot mai mulţi fani: nu conţine colesterol şi este o delicatesă pentru masa de Crăciun

Trending Now

Advertisement