Advertisement

Ninsori şi viscol în toată ţara

Calafat News
joi, ianuarie 14, 2016 | 15:30 Last Updated 2016-01-14T13:31:55Z

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori şi viscol în intervalul 15 ianuarie 2016, între orele 8.00 – 22.00.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15…20 l/mp.

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Oltenia se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi, pe crestele înalte, 70…80 km/h la rafală, viscolind sau spulberând zăpada, dar şi în sud-vestul teritoriului la începutul zilei şi local şi temporar în regiunile.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17 ianuarie), vremea se va înrăutăţi în sudul şi sud-estul ţării, unde aria ninsorilor se va extinde, iar vântul se va intensifica.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ninsori şi viscol în toată ţara

Trending Now

Advertisement