Persoanele fără adăpost, strânse de pe străzi şi duse în centrele sociale


Ţinând seama de temperaturile extrem de scăzute înregistrate în Dolj în aceste zile, poliţiştii doljeni au desfăşurat mai multe activităţi pentru identificarea şi transportarea în locuri încălzite şi centre speciale a persoanelor fără adăpost care riscau să-şi găsească sfârşitul din cauza gerului. Cinci persoane din această categorie au fost duse la adăpost de oamenii legii, iar activităţile continuă. 

Poliţiştii doljeni au urmărit identificarea persoanelor fără adăpost, în vederea luării măsurilor de transportare a acestora în spaţiile special amenajate, pentru a le feri de ger. Astfel, poliţiştii au verificat teritoriile de competenţă şi locurile unde deţineau date că îşi fac veacul astfel de persoane. În aceste condiţii, marţi seară, în municipiul Calafat, într-o casă părăsită şi neîncălzită, au găsit un bărbat de 43 de ani, Ion Ciobănel, din Calafat, pe care l-au transportat la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului din Calafat.

În plus, poliţiştii Secţiei 5 Craiova i-au ridicat, marţi dimineaţă, de pe străzi, pe Gheorghe R., de 47 ani, din comuna Pleniţa, Dolj, Petra P., de 66 de ani, din Piatra Olt, şi Dumitru B., de 63 ani, din Craiova. Cei în cauză au fost conduşi la sediul secţiei, unde a fost solicitat telefonic un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, care a transportat persoanele în cauză la Centrul Social de Urgenţă ,,Sfântul Vasile” Craiova. Şi tot marţi seară, în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie l-a depistat, în urma unui apel telefonic primit de la o craioveancă, pe strada „Spania”, lângă blocul O8, pe Cristian G., de 35 de ani, născut în Orşova, judeţul Mehedinţi, persoană fără adăpost, care a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi internat în Centrul Social de Urgenţă „Sf. Vasile” – Asociaţia” Vasiliada”, după cum a anunţat IPJ Dolj.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.