Advertisement

Persoanele fără adăpost, strânse de pe străzi şi duse în centrele sociale

Calafat News
joi, ianuarie 21, 2016 | 06:26 Last Updated 2016-01-21T04:26:36Z

Ţinând seama de temperaturile extrem de scăzute înregistrate în Dolj în aceste zile, poliţiştii doljeni au desfăşurat mai multe activităţi pentru identificarea şi transportarea în locuri încălzite şi centre speciale a persoanelor fără adăpost care riscau să-şi găsească sfârşitul din cauza gerului. Cinci persoane din această categorie au fost duse la adăpost de oamenii legii, iar activităţile continuă. 

Poliţiştii doljeni au urmărit identificarea persoanelor fără adăpost, în vederea luării măsurilor de transportare a acestora în spaţiile special amenajate, pentru a le feri de ger. Astfel, poliţiştii au verificat teritoriile de competenţă şi locurile unde deţineau date că îşi fac veacul astfel de persoane. În aceste condiţii, marţi seară, în municipiul Calafat, într-o casă părăsită şi neîncălzită, au găsit un bărbat de 43 de ani, Ion Ciobănel, din Calafat, pe care l-au transportat la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului din Calafat.

În plus, poliţiştii Secţiei 5 Craiova i-au ridicat, marţi dimineaţă, de pe străzi, pe Gheorghe R., de 47 ani, din comuna Pleniţa, Dolj, Petra P., de 66 de ani, din Piatra Olt, şi Dumitru B., de 63 ani, din Craiova. Cei în cauză au fost conduşi la sediul secţiei, unde a fost solicitat telefonic un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, care a transportat persoanele în cauză la Centrul Social de Urgenţă ,,Sfântul Vasile” Craiova. Şi tot marţi seară, în jurul orei 23.00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie l-a depistat, în urma unui apel telefonic primit de la o craioveancă, pe strada „Spania”, lângă blocul O8, pe Cristian G., de 35 de ani, născut în Orşova, judeţul Mehedinţi, persoană fără adăpost, care a fost preluat de un echipaj al ambulanţei şi internat în Centrul Social de Urgenţă „Sf. Vasile” – Asociaţia” Vasiliada”, după cum a anunţat IPJ Dolj.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Persoanele fără adăpost, strânse de pe străzi şi duse în centrele sociale

Trending Now

Advertisement