News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Recomandările politiștilor pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă

Recomandările politiștilor pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă


Având în vedere condițiile meteo nefavorabile este important ca, înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-și echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiții meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

De asemenea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic și, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanței în mers între vehicule.
Este important ca în zonele urbane să nu se oprească ori să se staționeze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire şi desfășurarea traficului, în general.

Și pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât și în momentul traversării arterelor rutiere care, obligatoriu, trebuie făcută doar prin locurile special amenajate și după o temeinică asigurare.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu