Advertisement

Ai picat BAC-ul de două ori, plăteşti

Calafat News
sâmbătă, februarie 20, 2016 | 06:22 Last Updated 2016-02-20T04:22:01Z

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat, în urmă cu câteva zile, procedura privind susţinerea examenului de Bacalaureat de către absolvenţii din promoţiile mai vechi, cu taxele care trebuie achitate de către aceştia.

Notificarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a fost transmisă, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene, spre toate instituţiile de învăţământ din teritoriu. „I-am înştiinţat pe toţi cei interesaţi ce trebuie să facă, aşa cum stipulează metodologia. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut, de cel puţin două ori examenul de Bacalaureat şi care se prezintă la toate probele, trebuie să achite suma de 240 de lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată se va face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

De asemenea, absolvenţii unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu sunt repartizaţi de către inspectoratele şcolare judeţene în instuţii acreditate, indiferent de specificul pentru care au obţinut autorizaţia de funcţionare. Cei care au absolvit filierele vocaţională sau tehnologică a învăţământului liceal, şi care nu au promovat, în două rânduri, examenul de Bacalaureat, rebuie să achite o taxă de 50 de lei, pentru susţinerea probelor”, a precizat prof.  Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

sursa:cvlpress.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Ai picat BAC-ul de două ori, plăteşti

Trending Now

Advertisement