Advertisement

Doljeni reținuți pentru contrabandă cu ţigări

Calafat News
miercuri, aprilie 20, 2016 | 18:47 Last Updated 2016-04-20T15:47:21Z

Ieri, 19 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut ieri pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Dolj, doi doljeni suspectați de comiterea infracţiunii de contrabandă. 262.000 de țigarete provenite din contrabandă au fost ridicate de oamenii legii.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sprijiniţi de colegi din cadrul Poliţiei Craiova, Poliţiei Calafat şi luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară, au descins ieri în mai multe locații din județul Dolj, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun.

Astfel, la locuința lui C Gheorghiţă, de 51 de ani, din Calafat, oamenii legii au descoperit 300 pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc, iar la domiciliul lui P. Gabi din comuna Ciupercenii Noi au descoperit numai puțin de 11.960 pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc.

În aceeaşi zi, a fost identificat și P. Cornel, de 46 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, care se pregătea să transporte 840 de pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc, spre un magazin pe care îl deţine.
În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că C. Gheorghiţă îl aproviziona cu ţigări fără timbru de marcaj românesc pe P. Cornel și depozita la domiciliul lui P. Gabi, ocazional, diferite cantități de țigări provenite din contrabandă.
Cele peste 260.000 de țigarete provenite din contrabandă au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului adus bugetului consolidat al statului.

C. Gheorghiţă şi P. Cornel, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore și introduși în arestul I.P.J. Dolj, urmând ca astăzi,20.04.2016, să fie prezentaţi  Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Doljeni reținuți pentru contrabandă cu ţigări

Trending Now

Advertisement