News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Ce venituri a adus până acum podul de la Vidin-Calafat

Ce venituri a adus până acum podul de la Vidin-Calafat


Podul peste Dunare de la VIDIN-CALAFAT a produs pana acum venituri de 43 milioane euro. Ministrul bulgar al Transporturilor, citat de NOVINITE,  a precizat ca aceste venituri provin din taxa de trecere a podului intrat in exploatare in iulie 2013. Incasarile sunt impartite proportional intre Romania si BULGARIA, PROPORTIONAL CU INVESTITIILE FACUTE( 287 milioane euro-Bulgaria,83,5 milioane euro-România).

Podul a fost traversat de 1,8 milioane vehicule din iulie 2013 pana in mai 2016, 90 la suta din venituri fiind percepute ca taxe de la camioane. 

Ministrul bulgar a precizat ca taxele de trecere nu vor fi anulate sau diminuate,ele asigurand rambursarea creditelor bancare.Sursa citata apreciaza ca la nivelul actual de taxare si  volum de trafic, investitia va fi amortizata  în anul 2031.


Taxele sunt de 6 euro pentru vehicule de pana la 3,5 tone,de 25 euro la autobuze și de la 12 la 37 euro pentru camioane de mare tonaj.

Sursa:jurnalul.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu