News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Mâine este Ziua Naţională de Curăţenie / Doljul, pe harta „Let’s Do It, Romania!”

Mâine este Ziua Naţională de Curăţenie / Doljul, pe harta „Let’s Do It, Romania!”


România face curăţenie naţională pe 24 septembrie, în cadrul unei noi campanii „Let's Do It, Romania!”, la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi doljeni. În Craiova, punctul de întâlnire este Piaţa „Mihai Viteazul” – mâine, începând cu ora 8.30 –, iar în restul judeţului – la primăria fiecărei localităţi.

Acţiunea de curăţenie începe la ora 9.00 şi se încheie la ora 15.00. Preluarea sacilor lăsaţi pe marginea drumului va începe după ora 16.00. Ziua de Curăţenie Naţională se desfăşoară în toate judeţele ţării, pe bază de voluntariat, dar şi în Republica Moldova. Până acum, peste 1 milion de voluntari au participat la acţiuni de strângere a deşeurilor.

Mai multe informaţii se pot obţine pe site-ul „Let's Do It, Romania!” (http://letsdoitromania.ro) şi pe pagina de Facebook a campaniei.

Cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România

În 2016, „Let's Do It, Romania!” beneficiază de sprijinul Guvernului României, al prefecturilor şi al autorităţilor locale. Cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Naţională de Mediu, APM), va contribui la identificarea zonelor cu deşeuri; Ministerul Educaţiei Naţionale, care va implica din nou profesori şi elevi; Ministerul de Interne, care va participa la curăţenie cu instituţiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliţia Română; Ministerul Justiţiei, care se va implica prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curăţenie în gări şi în apropierea acestora.

„Let's Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Iniţiativa este parte din comunitatea internaţională “Let's Do It, World!”. În afara acţiunilor de curăţenie naţională, echipa “Let`s Do It, Romania!” a dezvoltat şi alte proiecte de succes: “Let`s Do It, Danube!” – creat cu scopul de a de a educa şi responsabiliza românii cu privire la curăţenia apelor şi în special a Dunării; “Let`s Do It, Corporate!” – dedicată companiilor responsabile, care îşi doresc să aibă un impact real în comunităţile în care activează, implicându-şi angajaţii în acţiuni folositoare şi creative;  Şcoala mea Verde – competiţie dedicată unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare).

sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu