News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Forumul de dezbateri „Bulgaria şi România în contextul Cooperării teritoriale europene”

Forumul de dezbateri „Bulgaria şi România în contextul Cooperării teritoriale europene”

 

Birourile de Informare ale Parlamentului European din Bulgaria și România, alături de Centrul Europe Direct Craiova, organizează joi, 20 și vineri, 21 octombrie 2016, la Calafat (Port Cetate), respectiv la Vidin, un forum transfrontalier de dezbateri intitulat „Bulgaria şi România în contextul Cooperării teritoriale europene”.

Joi, 20 octombrie, începând cu orele 16.30, deputaţii din Parlamentul European Marian-Jean Marinescu (PPE, România, membru în Comisia pentru Transporturi şi Turism) şi Iskra Mihaylova (ALDE, Bulgaria, preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Regională), vor dezbate, alături de reprezentanți ai autorităților naționale și locale, ai mediului de afaceri, beneficiari ai proiectelor finanțate cu fonduri europene și jurnaliști, subiecte relevante pentru regiunea Calafat-Vidin, precum:

 - Podul Calafat - Vidin la trei ani de la deschidere: impactul asupra economiei locale;

 - Transportul de mărfuri pe Dunare: o oportunitate suficient exploatată?

 - Parcurile industriale: o sursă de creștere economică în regiune?

 - Viitorul politicii de coeziune.

De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi prezentat raportul „Cooperarea teritorială europeană – practici optime și măsuri inovatoare”, redactat și susținut în Parlamentul European de deputatul Iskra Mihaylova.

Evenimentele din cadrul forumului transfrontalier vor continua în dimineața zilei de vineri, 21 octombrie 2016, cu o dezbatere la Vidin (Hotel Rovno), între orele 11:00 – 14:00, o excelentă oportunitate de networking cu reprezentanţi ai mediului de afaceri și oficialități din nordul Bulgariei.

Participarea la cele două evenimente este posibilă în limita locurilor disponibile.

Agenda evenimentelor din 20 și 21 octombrie 2016

Transmisiune în direct <<Aici>> începând cu orele 16.30.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu